1

gece daha erken uyuyabilirsin işin yoksa gündüz ağır işler yapmamaya çalış bu şekilde gece telefonu veya tablet bilgisayarını eline alma eline alırsan kesin bırakamazsın ondan dolayı da uyuyamazsın kendimden biliyorum :d

1

herkes yoğun bir iş günün ardından eve gelip yemek yedikten sonra erkenden uyumak ister ancak çoğu kişinin gece geç vakitlere kadar televizyon veya bilgisayar başının ayrılmaması nedeniyle bu sabahları uykusuna almadan uyanmak zorunda kalır peki bu durumda ne yapmalısınız erken kalkıp buna rağmen gün boyu kendiniz dinç ve enerjik hissetmek ister misiniz erken yatın sabahları erken kalkmam anız nedeni yeterince uyuyamam anız olabilir geceleri erken yatarsanız uykunuzu alırsınız ve sabah da rahatça uyanırsınız gece yarısına kadar ya da geç saatlere kadar ayakta kalmaya geçer gerçekten ihtiyacınız var mı geç saate kadar uyanık kalırsanız ertesi gün verimli ya da faydalı olamayabilirsiniz gereksiz televizyon şovları ya da sosyal medya olmasa da olur zamanınızı boşa harcamayın uyku saatlerini de düzenli onun hafta sonları da dahil olmak üzere her gün ay aatlerde yatıp aynı saatte kalkarsanız vücuduna düzenli bir uyku programını alışır bunu alışkanlık haline getirirsin sabahları erken kalkmak da zorlanmazsınız yatmadan önce asla yemek yemenin gecenin ilerleyen saatlerinde atıştırmalıklar aklınız içerebilir fakat bu sabah erken kalkmak ve kendinizi dinlenmiş hissetmek istediğinizde bu pek de iyi bir fikir olmaz uyku vücudumuzun dinlenme onarım ve yeniden şarj olması için gereklidir yediğiniz atıştırmalık uykuya dalmanızı zorlaştırır ayrıca gece boyunca midenin dolu olunca rahatsızlık hissedersin 8 saat deliksiz uyursanız bile sabah uyanınca kendinizi yorgun ve tükenmiş hissedersiniz kafein tüketimini azaltma öğleden sonra kafenin içecek tüketimini azaltarak ya da tamamen keserek sabahları daha kolay alabilirsiniz bu ilk başlarda size zor gelebilir fakat bu kafein isteğine karşı çıkmanız gerekir erken kalkmak için iyi bir nedeniniz olsun sabahları erken kalkmak ilk başlarda sizin için zor olabilir bunun için kendinize iyi bir sebep olarak motive edin erken kalk aklınızda güzel bir sabah yürüyüşü gibi şeylere kendinizi ödüllendirebilirsiniz egzersiz yapın erken kalkmak için egzersiz eğlenceli bir araştır çünkü öğleden sonra ya da akşam saatlerinde yapılan egzersiz erken yatıp vücudunuzun iyice dinlenmesini sağlar ayrıca sabahları egzersiz yapmak da kendinizi enerjik hissetmenizi sağlar alarmınızı uzanamayacağı nız bir yere koyma oldukça eski bir yöntem olsa da erken kalkma da en etkilisidir saatiniz akşamlar kurma odanın diğer tarafına yerleştirin böylece sabah alarm çalınca yataktan kalkıp alarmı kapatırsanız uykunuz daha çabuk açılır yatağa sakinle gevşemiş olarak girin gece yatmadan önce sinirlenirsiniz kafanızı bir şeye takarsan uykuya dalmakta zorlanırsınız bu nedenle yapmadan önce gerginsiniz sıcak bir papatya çayı içip yaşadıktan sonra yapmaya gidin heyecanlı bir kahvaltı planlayın sabah muhteşem lezzetli bir kahvaltı yapmayı planlayıp da yatarsanız yorganımız azalır ve daha çabuk uykuya dalarsınız yapacağınız kahvaltı taze meyveden hazırlanan ve ve suyu da içerse ilgi çekici olabilir

1

sabah erken saatlerde uyumak, ya erken saatlerde uyumamız lazım ya da alarm kurmamız lazım. sabah erken saatlerde uyanmak vücuda yararlıdır ve güne de dinç başlamakla birlikte pozitif anlamda bize geri dönüşümü olacak.

1

sabah erken kalkmanız için öncelikle alarm kurmamız gerekiyor alarm kurduktan sonra gece geç vakitte atmamız gerekir ki sabah erken kalkabilirim sabah kalktığınızda güzel bir kahvaltı yapmakta olduğu ara beni de takip edin geri takip var demi bir gün daha da aldı bir gün daha da çok iyi bir gün daha da aldı bir gün daha da çok iyi bir gün daha da aldı bir gün daha da çok iyi bir gün daha da aldı bir gün daha da çok iyi bir gün daha da aldı bir gün daha da çok iyi bir gün daha da aldı bir gün daha da çok iyi bir gün daha da aldı bir gün daha da çok iyi bir gün daha da aldı bir gün daha da çok iyi bir gün daha da aldı bir gün daha da çok iyi bir gün daha da aldı bir gün daha da çok iyi bir gün daha da aldı bir gün daha da çok iyi bir gün daha da aldı bir gün daha da çok iyi bir gün daha da aldı bir gün daha da çok iyi bir gün daha da aldı bir gün daha da çok iyi bir gün daha da aldı bir gün daha da çok iyi bir gün daha da aldı bir gün daha da çok iyi bir gün daha da aldı bir gün daha da çok iyi bir gün daha da aldı bir gün daha da çok iyi bir gün daha da aldı bir gün daha da çok iyi bir gün daha da aldı bir gün daha da çok iyi bir gün daha da aldı bir gün daha da çok iyi bir gün daha da aldı bir gün

1

sabah erken kalkmak istiyorsan gece 12 den önce uyumalısın

1

sabah erken uyanmak için düzenli bir uykunuzun olması çok önemlidir. bu nedenlede eğer sabahları erken kalkmak istiyorsanız uyku saatlerinize dikkat etmelisiniz. ayrıca teknolojik aletlerden de yararlanabilirsiniz. telefonlarınızdan alarm kurabilirsiniz. çalar saatten alarm kurabilirsiniz. bunlar sabah erken kalkmanıza yardımcı olacaktır. ama en önemlisi uyku düzenidir. düzenli bir uyku düzeni olan insan sabahları erken kalkmakta zorlanmaz.

1

sabah erken kalkmak için ilk olarak erken yatmak gerekir ki zinde olmak için. erken yatmak içinde yatmadan çok ağır yağlı yemekler yenmemeli ve sessiz bir ortam olmalı. uykuyu bölücek şeylerden uzak durulmalı. örneğin ben yatmadan telefonu alıyorum ve saatin nasıl geçtiğini anlamıyorum bir bakıyorum 2 3 olmuş o yüzden özellikle telefon ve televizyondan uzakta yatın. sabah erkenden kalkıp günü öldürmemek en güzeli.

2

sabah erken kalkmak için saati kurup kalkmak yani bu kadar basit o kadar zor olmamalı bence erken kalkmak insan yetki istesin.

2

sabah erken kalkmak, güne erken başlamak gerçekten mükemmel bir şey. hiç sabah insanı olduğumu düşünmüyorum ben mesela ama biyolojik saat dedikleri şeyin bende de yedi sekiz falan olmasını isterdim, kendiliğimden erkenden kalkabileyim falan. ama şunu da tecrübe ettim, güzel bir duş alıp yatmadan önce özellikle ağır şeyler yemezsen, hafif yiyecek ve içecekler tüketirsen, rahat bir yerde iyi bir şekilde gereken ortalama saatler uyursan erken ve dinç bir şekilde kalkıyorsun. öyle gece üçe dörde kadar oturup sabahta erken ve dinç kalkayım olmuyor maalesef. vücudumuzun ihtiyaçlarını genelde görmezden geliyoruz. vücudun hem dinlenmeye, hem harekete, hem esnemeye ihtiyacı vardır. bu ihtiyaçları ona verince o da bize iyi dönüşler yapar. daha mutlu oluruz, daha dinç oluruz. bir kere işlerimizi halletmek için daha enerjik oluruz, halsizlik şikayetimiz olmaz. erken kalkıp güne erken başlamak gerçekten hem mental olarak hem fiziksel olarak çok yararlıdır. ama bunun için de iyi beslenip, iyi uyuyup, vücudumuzun ihtiyaçlarını karşılamamız gerekir.

3

öncelikle geceleri bizi rahatsız edecek yiyecekler yenmemeli uyanacağımız vakite göre erken yatmalıyız.

3

yatma şeklimiz bile uyanmayı etkiliyor yastık çok önemli.

1

sabah erken kalkmak için yapılacak en iyi şey telefondan alarmı bulmacalı kurmak. benim telefonumda mevcut ama olmayanlar için uygulama yüklemeleri gerek. uygulama şu şekilde çalışıyor. alarm kurduğunuz saatte çalmaya başlıyor. herhangi bir tuş ile ya da uygulamayı kapatarak alarmı susturamıyorsunuz. susturmak için yapmanız gereken tek şey soruyu çözmeniz. soru çözmek için de uyanmanız gerekiyor tabiki :) gayet mantıklı ve işe yarar bir uygulama

0

eğer ki yoğun bir işte çalışıyorsak işten geldiğimiz gibi bir şeyler atıştırıp hemen uyumamız gerekmektedir. zamanla bu yoğunluğa alışığ sabah saa6 gibi uyanmaya başlayabiliriz ve göreceksiniz ki sabahın bu saatinde uyanmak havanın halen o temiz olan kısmını ciğerlerimize çekmenın bize ne kadar yararlı ve fayda lı olduğunu göreceksiniz. bu yüzde taktik maktik yok sadece erken uyumak her şey için yeterlidir.

0

sabah erken kalkmak için akşam erken uyumamiz gerek.ortalama bir insan için günde 7_8saat uyku yeterlidir.bunun için uyku saatimizi ona göre belirlememiz lazım.ayrica eğer ki kendimiz sabah erken uyanamiyorsak ve bizi uyandıracak kimse de yoksa eğer o zaman alarm kurmamız gerekecektir.

1

sabah erken kalkmanın en önemli püf noktası akşam erken yatmaktır. erken yatalım ki sabah erken kalkmak için enerji toplamış ve uykumuzu almış olalım. ve ikinci bir olaysa sabah sizi kaldıracak birileri yoksa alarmınızı kurmaktır. eğer zaten alarmımızı kurmazsak uyuyup kalırız.

2

sabah erken kalkmak için önce erken uyumamız gerek sonra alarmı kurmak gerek kalkacağımız saate göre.

0

bence beni erken uyandıran annem dir ve eyyer istersem bende erken alkiyorum ve daha iyi bir iyilik ve uyuku çekmek için bir insan vücudu en az sekiz saat uyuması lazım diye biliyorum ve sekiz saate tüm insan vücudu baya bir dinleniyor nedenini bilmiyorum ama bilim insan lari olur diyor.

0

oldukca az kahve ve oldukça fazla elma tüketilmelidir...

0

erken uyumamız gerekir erken uyuyup erken kalkarsak vücut bir süre sonra buna alışır ve kendini daha dinç hisseder ve bizi daha çok ayakta tutar insan günde en az 8 saat uyumalıdır fazla uykuda yorgunluğa sebep olur günde 8 buçuk saat uyuyan insan kendini dinç hissederken 14 saat uyuyan bir insan kendini yorgun hissedebilir uykunun derinliği insanı derinden etkiler

0

akşam erken yatmak gerekir daha doğrusu en az 6 saat uyuyacagimiz şekilde kendimizi ayarlayıp yatmak gerekir. kendimizi erken uyanmaya sartlandirmamiz gerekir. bir de ne olur ne olmaz diye alarmı kurmak gerekir