0

patates kızartması yapmak için tabii ki patates haklısın herkes çok sever.patates kızartması sevmeyen insan, çocuk ,genç yaşta yoktur herhalde.patates kızartması yapmak için iki tane patates soyulur daha sonra soyulan patatesler ince ince dilimlenerek kızartılmış rüyada ince kızartılır. patatesten kızarmış yağda iyice kızartılır. daha sonra afiyetle yenir.gerçekten patates kızartması herkesin daha çok sevdiği bir kısaltmadır herkes bu kıskırtması yesin ama dikkat edin ki kilo yapabilir.ben daha çok kapat et sarkması aşırı bir şekilde tercih etmiyorum daha çok patates salatası tercih ediyorum çünkü aşırı şekilde kızartması yemek yersen vücuda çok fazla. o yüzden sürekli patates kızartması yenmemelidir.

0

patates kızartması ilk önce patatesleri mizin kabuğunu ince bir şekilde soyalım ondan sonra işaret parmağımızı kalinında patateslerimizi uzun bir şekilde doğrayalım isteyen küp de yapıyor yani fark etmiyor. ondan sonra doğradığımız patatesleri suyun içine alalım yıkayalım yıkadıktan sonra iyice suyunu süzelim ,süzdükten sonra içine tuz atalım patates tuzu çok sever hatta ne kadar tuz atsam bile bazen tuzsuz olabiliyor, onun için tuzunu biraz bol atsak daha iyi olacak, ondan sonra tenceremizin içine yağ koyuyoruz yad tavaya fark etmez ben çok yaptığım için tencere tava da yapıyorum. yagi koyduktan sonra kapağını kapatalım iyicene böyle kızarsın yag ya iyicene kızardıktan sonra patateslerimizi içine atacağız ama dikkat et gerçekten de ben bile atarken çok korkuyorum habire sıçrıyor yag ondan sonra patateslerin içine attıktan sonra kapağını tekrar kapatalım en azından etrafa yağ sıçramamis olur. ondan sonra bırakalım öyle o şekilde pişsin alt tarafı kızarmış olacak zaten ondan sonra tencereyi hiç açmana gerek yok salla zaten kendisi onlar çevriliyor o şekil yani piştikten sonra tabağına servis ediyorsun istersen üstüne ketçap dök ,istersen domatesli yap sen bilirsin ,yoğurtlu yapabilirsin. fark etmiyor gerisi sosu falan sana kalmış.

0

patatesi soyup 15 dakika suda bekletip kızgın yağa atıyorsunuz afiyet olsun.

0

öhöm öhöm patates kızartmasına bayılan biri olarak patates kızartmasının nasıl yapıldığını anlatayayım.
şimdi guzelcene 2-3 tane patatesimizi elimize alalım .onları güzelcene patates soyma aleti ile soyduktan sonra muslukta yıkayalım.
yıkanmış soyulmuş patateslerimizi yatay bir şekilde orta kalınlıkta doğrayalım.doğranan her patates dilimini de dikey bir şekilde ince ince yani çubuk gibi olacak şekilde tekrar doğrayalım.
normal bir parmak kalınlığında doğranmış patatesleri küçük bir kovaya koyalım.
ondan sonra kovanın içinde göz kararı ile bir miktar tuz atalım.
tuz attıktan sonra çubuk şeklindeki patatesleri bir güzel karıştıralım.amacımız atılan tuzu patateslere güzelcene yedirebilmektir.
ondan sonra bir tencere /tava her neyse onu ocağımıza alalım.tavamızın içine göz kararı ile yağı dökelim.
sonra ocağın ateşini açalım.
yağın ocakta biraz kızgın olmasını sağlayalım.
kızgın olan yağın üstüne tuzlanmış patates çubuklarını koyalım.
aman koyarken dikkat edelim.çünkü yağ su ile temas ederse sıçratır ve elimiz yanabilir.
ondan sonra hiç karıştırmadan kızgın yağın içinde patates çubuklarımızın pişmesini bekleyelim.
bir süre bekledikten sonra patates çubuklarımızı ters çevirelim ki diğer yanı da iyice pişmiş olsun .
diğer yanı da piştikten sonra patateslerimizi dikkatli bir şekilde tabağa alalım.
tabağa alınan patatesleri isteğe göre üstüne ketçap dökerek servise hazır hale getirelim.
afiyet olsun ^^

1

patatesler davranarak ince ince parmak büyüklüğünde doğranır. ardından güzelce yıkanır ve soğuk ve tuzlu suda bir süre bekletilir. bu sayede içeriğindeki fazla nişastayı atacak ve daha çıtır bir hal alacaktır. bir süre suda beklettiğiniz patatesleri iyice kurutarak kızdırmış olduğumuz kızartmalık yağ içine atıyoruz. burada yağın bol miktarda olması patateslerin daha eşit ve daha güzel kısarmasını sağlayacaktır.yağda kızaran patatesleri arada kevgir yardımıyla döndürmeniz gerekir ki her yeri eşit kızarsın. ayrıca kızarma esnasında üzerlerini tuz serpiştirmemiz gerekir. güzel bir altın rengi alan patateslerimizi yağını güzelce süzdürerek servis tabağına alabiliriz. ben patates kızartması üzerine ya köri, toz kırmızı biber ve tuz ile hazırladığım baharat karışımından döküyorum gerçekten çok lezzetli oluyor.