0

etli patates yemeği nasıl yapılır?

adım adım anlatır mısınız?

5 cevap
0

herkese göre değişen yöntemler olabilir.

sıvı yağ kızdırılır, yemeklik doğranmış soğan eklenir, pembeleştikten sonra etler eklenir ve mühürlenir. yeterince piştikten sonra salça eklenir. salçanın kokusu gidene kadar pişirilip istenen şekil ve büyüklükte doğranmış patatesler eklenir. ve ardından tercihen sıcak su konup kısık ateşte pişirilir. en son tuz ve karabiber gibi baharatlar da eklenip demlenmeye bırakılır. afiyet olsun.

0

her yemekte aynı yapılıyor soğanı dograrsn tencereye koyarsın pembeleşince kadar pişirin içine doğradıgin etleri atarsın pişmeye bırakırsan formatları doğra küp küp. etin pişince salça at içine az bisy sonra donatıları ekle domates iyicene pişen etler birlikte ölsün domatlar :) sonrada patatesin koy baharatlarını at tuz at birde knorr bilyon atkı daha lezzetli olsn biber at demeyi unuttum biberini at suyunu köy al sana yemek anlatması zormuş yapması kolay :))

0

önce tencerenin içine ,sıvı yağ ve margarini karıştırıyoruz sonra küçük,küçük doğranmış soğanı içine atıyoruz,soğan pembeleşince kadar kalıyor,sonra içine etleri atıyoruz,isteğe bağlı salça koyabilirsin,et kendi suyuyla bir avaz kavuruluyor,sonra suyunu çekmeye yakın içine su ekliyorsun,kendi suyuyla pişerse daha lezzetli oluyor,sonra et pişmeye yakın içine patatesleri atıyoruz ,baharatları,tuzu atıyoruz afiyet olsun :)

0

patates yemeğinin yapımı basittir ilk önce tencerede yağ kızdırılır daha sonra küp küp doğranan soğanlar ilave ederek kavrulur ardından etler atılarak kavrulur daha sonra salçası tuzu baharat eklenir karıştırılır en son patates ve su eklenerek kaynamaya bırakılır patatesler ve et piştikten sonra yemek hazırdır.

0

önce et kavulur, soğan ve salça eklenir. ardından soyulan patatesle ve sıcak su. yemek pişmeye bırakılır.