0

vaka kahvaltıda zeytin beyaz peynir yumueurta tüketmeliyiz çayda var ama çayı sevmeyen içmeyenler var ama benim kahvaltıda olmazsa olmazı çaydır o çayı bir bardakta olsa içecem .

0

kahvaltı günün en önemli öğünü.bu yüzden yeterli beslenmek gerekir.beyaz peynir, zeytin ,haşlanmış yumurta olmazsa olmazları.vücudun güne başlaması için yeterli enerjiyi depolaması lazım bu yüzden kahvaltıda vücudu besleyen ,vücuda enerji veren besinler yemek gerekir. organik meyve suyu da buna örnek.taze sıkılmış portakal suyu , havuç suyu ,elma suyu da çok faydalı .hem güne başlamak için gayet güzel bir içecek olur.hem de vitamin açısından çok önemli bu içecekler.sabah kahvaltıda ceviz,fındık gibi yemişler de çok önemli.bu besinler beyni besliyor aslında. havuç üzerine zeytinyağı döküp yemek de çok faydalı .havuç zeytinayğı ile birleşince içindeki vitaminin ortaya çıkarıyor.reçel ve bal da kahvaltı için gayet ideal besinler.

0

kahvaltı günün en önemli öğünü olduğu için dikkat edelim vücudun direncini arttıracak şekilde gıdalarla beslenmek gerekir.kahvaltının olmazsa olmazı yumurtadır özellikle haşlanmış yumurta besin kaybı da yaşamadığı için hem kalsiyum açısından hem de protein açısından çok vücut için faydalıdır. bir diğer kahvaltının bence ana unsuru zeytindir.zeytin insan sağlığında birçok faydalar içeren ve güçlü bir antioksidan kaynağıdır. zeytinden sonra bahsedeceğim bir diğer kahvaltı unsurumuz peynirdir.peynirden de bol bol miktarda vücut için faydalı kalsiyum tedarikini yaparız ki özellikle ilerleyen yaşlarda insanların vücutlarındaki kalsiyum oranlarında düşme olacağı için peynirin yanında kahvaltıda ilerleyen yaşlarda sütte tüketilmesi gerekir.bunun yanında kalp sağlığı için çok fayda eden domates tüketimi önemlidir.domatesin doğal olduğu zamanlar olan yaz aylarında domates tüketip,kışınsa domates yerine zeytinyağına bandırılmış domates salçası tüketilmesi faydalıdır.sabahleyin özellikle kalp damar yolları ve beyin sağlığı için çok faydalı olan ceviz tüketimi kahvaltıda önemlidir.son olarak kahvaltıda önem verdiğim özellikle soğuk kış günlerinde vücut direncini artırıp vücudu sıcak tutan tahin pekmez tüketimidir.tahin pekmez de gerçekten faydalarını saymakla bitiremeyeceğim besinler var ve doğal şeker içerdiği için de çok yararlı bir yiyecektir kahvaltıda.

0

kahvalti hafif ve besleyici olmalı bol ekmek tüketmek yerine yumurta ve ceviz yiyebiliriz ceviz ve peynir tüketimi kalsiyom emilimi açısından önemlidir. siyah çay değil de bitki çayı tüketilmeli. ben öyle yapıyorum. gün boyu dinç olmak için protein alımına dikkat edilmeli. portakal suyu aç karına tüketilmemeli ibrahim saraçoğlu söylemişti insülin direncini düşürüyor.