0

başlamakla çok yanlış yaparsın ama yöntemlere gelince bazı bitkiler var onlar uygundur

0

şimdi adım adım sigara nasıl bırakılır bunu anlatmaya çalışayım ilk olarak sigarayı bırakmanın bir irade işi olduğu yanlış fikrini kafamızdan atmamız lazım çünkü sigarayı bırakmak değil sigarayı içmeye devam etmek bir irade işidir önce bu yanlış inançtan kurtulacağız ikinci adım ise sigarayı neden içmememiz gerektiği ya da sigaranın zararlarını bilerek sigaradan kaçınmak yöntemini de terk edeceğiz çünkü içen herkes sigaranın zararlı olduğunu bilir eğer sigaranın zararlı olması bırakılmasına yetseydi o zaman dünya üzerinde doktorluk yapan yüzde altmış yüzde yetmiş kişinin sigarayı bırakması gerekirdi.veyahutta ingiltere'de yapılan bir araştırmada en fazla sigara içilen yerin bir kanser kliniğinin önünde olması sonucu doğmazdı 3. adım ise sigarayı neden iiçtiğimiz e odaklanmak önce kendimize soracağız diyeceğiz ki ben sigarayı neden içiyorum gelecek cevapları teker teker söylemeye çalışayım bir tadını seviyorum 2 kokusunu seviyorum 3 sigara stresi me iyi geliyor 4 sigara konsantrasyonumu artırıyor 5 sigarayı bıraktığım zaman aklıma geliyor gibi birçok sigara içmemizi sağlayan ya da bırakmamamız a sebep olan düşüncelerimiz var şimdi bunları sırasıyla ele alalım tadını seviyorum diyen bir kişi şunu düşünmeli tadını sevdiğimiz her şeyi kutu kutu cebimizde taşır mıyız hayır kesinlikle örneğin tadını sevdiğimiz bir balığı devamlı yanımızda bulundurmayız ikincisi kokusunu seviyorum diyenler için o zaman şunu yapalım sigaranın kokusunu bir parfüm kutusuna doldurup evimizde gece yatmadan evvel veyahut da günün belli saatlerinde bu kutudan sigara kokusunu evimize sıkalım hoşumuza gider mi asla üçüncü sebep olarak ortaya koyduğunuz sigara stresime iyi geliyor düşüncesi sigara strese iyi gelmez sigara stresi artırır çünkü sigara içmeyen bir kimse de sigarayı içememe stresi bulunmaz insanın stres diye adlandırdığı şey sigarayı ilk içtiği andan itibaren kanına karışan nikotinin vücutta bir kriz duygusu oluşturup insanı bir boşluk duygusuna sevk edip içmediği zaman sıkıntı olarak bunun kendini göstermesidir bir diğer etken olarak saydığımız sigara konsantrasyonumu artırıyor konusuna gelince sigara konsantrasyonu artırmaz sigara konsantrasyonu azaltır çünkü herhangi bir iş toplantısında çalışırken veya toplu bir yerde arkadaşlarla sohbet ederken ilk ara vermek isteyenler sigara içicileri dir bu da içlerindeki nikotinin getirdiği bir sonuçtur en son olarak da sigarayı bırakıyorum ama aklıma geliyor düşüncesi ona da şöyle bir şekilde cevap vermek lazım aklıma geliyor demek sigaraya ihtiyacım var demek değildir aklımıza gelmesi sağlıklı bir beynimiz olduğunun göstergesidir çünkü dünya üzerinde sigara içtiğimiz süreç içerisinde en fazla tekrar ettiğimiz davranış sigara içmek olduğu için bunun aklımıza gelmesi kadar doğal bir şey yok aklımıza gelen anları bir kutlama anına çevirmey ip sorgulama anına çevirirsek o zaman o yol sigaraya gider bunun formülü de şu aklıma geliyor eşit değildir canım istiyor.

0

sigarayı bırakmak için şu adımlar izlenmelidir;
1- reklamlardaki numaraları aramak:
arkadaşlar bildiğiniz üzere televizyonda reklamlarda sigara bırakma numaraları veriliyor ve bu numaraları arayarak sizden sigarayı bırakmak için destek almanız gerektiği söyleniyor. işte, ayağınıza gelmiş bir fırsat! hemen numarayı arayıp her konuda destek alarak sigarayı bırakabilirsiniz.
2- sigarayı kafada bitirmek:
arkadaşlar eğer sigara denen pis maddeyi kafanızda bitirirseniz, her şey sizin için biter. yani bu ne olursa olsun, eğer bir şeyi kafanızda bitirirseniz ve istemezseniz, o şeyi yapmazsınız.
3- sigarayı düşünmemek (bıraktıktan sonra):
arkadaşlar sigarayı bıraktıktan sonra illahi ki canınız çekecektir. ancak kendinizi tutmanın bir yolu var. sigarayı düşünmeyin. çünkü arkadaşlar siz sigarayı düşündükçe beyniniz size daha da baskı yapacak ama siz bu baskılara katlanmamak için sigarayı düşünmezseniz bırakabilirsiniz.

0

sigara toplum saglıgı açısından tehlike arz eden bi durum sigarayı bırakma konusunda bir çok yol gösteriliyor ama ben bire bir kendimden test edip bırakma yoluna gittim ama sadece bedenim üzerinde deney gibi bişey yaptım yoksa sigarayi severek içiyorum bu kendime zarar herkesin uzak durması gereken bir alışkanlık bence bırakmanın en iyi yolu hergün 2 tane azaltmayla olur 20 içiyorsan bir gün sonra 18 16 şeklinde

0

kişilikten kişiliğe değişebilir psikolojik olarak bi insanda olumsuz etkiler yapıyor mesela çok bağımlısı değilimdir ama nedense her yemekten sonra içmeden duramıyorum ve bunun önünne geçemiyorum kısacası insanın kendisine bağlı bence pat diye aniden bırakılmalı.

0

sigaraya genellikle lise yıllarında özenerek başlar çoğu kişi kimse keyif için içmez bir bakmışsın bağımlısı olmuşsun farklı aktiviteler yaparak sigara akla gelmeden ve nefsimize hakim olabilirsek bırakmamız için ilk adımları atmış oluruz

0

hayatımda hiçbir zaman sigaraya yer vermedim.sigara içenleride anlamıyorum.bence sigara içmek psikolojik olarak insanları rahatlatıyor ancak sağlığa ve cebe çok zararlıdır. sigara bırakmak için kafanızı başka bir yerlere verebilirsiniz. örneğin sakız çiğneyin sakız çiğnerseniz sigara içmeyi yavaş yavaş azaltmaya başlarsınız.zaten genellikle tüm dünyada sigarayla mücadele edilmektedir. geleceğinizi çocuklarınızı eşinizi düşünün onlar için sigarayı bırakabilirsiniz. sigara bağımlılık yaptığından dolayı gerçekten bırakılması zordur.

0

öncelikle karar vermek gerekir öyle farkında olmadan bırakılacak bir şey değil. bırakmak için bırakacağım iradesini ortaya koymak birinci şarttır. ardından içtiğin son sigarayı son sigara olduğunu bilerek içmek gerekir yani bu sigaradan sonra bir daha hiç sigara içmeyeceğim diyebilmek gereklidir. bu iki adımdan sonra herkesin sigaraya bağımlılık nedeni farklıdır. ben ciğerlere değil de boğazıma dumanın vurmasını daha çok seviyorum. boğazlarında duman isteyenler bırakma sürecinde sık sık su tüketmelidirler. suyun yetersiz geldiği durumlarda ise maden suyu tüketmeliler. ardından naneli şeker tarzında nefesi ferahlatan şekerleri tüketmeleri başlangıç sürecinde faydalı olur. sigara bırakmak zor bir süreçtir. pes etme isteği geldiğinde bir gün daha bir saat daha diyerek süreci uzatmak da fayda var.

0

sigara içen kişinin ve herhangi biri nin kendini düşünmediği anlasılır. yeni başladım ve onay bir virüs olduğunu söyledi ama ben kodları bulmayı arzuladığı bir telefon ortaya çıktı yol için sorulmuş bir sıkıntı var ama anlamadım ama bu olayı zaten biliyorum ki bir virüs tarama testi en etkili şekilde yapmaya devam mı ediyor d eğitim müdürü göreve yeni atanan öğretmenler ve herhangi biri ve onay ve onay ve kredi kartı yerine gelen sağlık ekiplerinin çalışmaları devam etmektedir diye attım ve onay olarak kendim yazdım sigara bırakmak çok kolaydır ama en iyisi başlamamak.

0

sut yogurt peynir ayran bide hergun 31 cek aklina gelmez benden tawsiye :d :d

0

istegin olmali dudak tiryakin olmamasi gerekir yoksa zor

0

sigarayı bırakmak için adım falan izlemeye gerek yok kafanda bitirsen yeter

0

sigara içen bütün herkesten uzak durulmalıdır

1

bence ilk olarak direk bırakılmaayacgi için öncelikle nikotinsiz elektronik sigara alınmalıdır bol yemekk yeme içme olmalıdır benim babam bol bol maden suyu içerek bırakmıştı buda kişiye göre değişen bir çözümdür sigara içen arkadaşlardan kesinlikle uzak durulmalıdır

0

sigara bırakma yöntemi olarak kabul edilir zararlı alışkanlıklar bağımlılık yapar ve bu nedenle yangın söndürme ve önleme

0

sigarayı bırakmak bence irade meselesidir sonra da istek bu bizim elimizde olan birşey ama yinede bazı temel maddeleri saymak istersek şöyle diyebiliriz birden bırakamıyoruz yavaş yavaş azaltmayı deneyebilir sağlık kuruluşlarından destek alabilir sakız bana görede sakız çiğnenme de bir yöntem olabilir çünkü sigara hepimizin bildiği gibi çok zararlı bir şeydir hem sağlığımız için hemde maddi olarak bize zararlı olduğundan en kısa sürede bırakmak yararımıza olacaktır insan istese hemen bırakabilir müptelası olduğu bu alışkanlıktan kurtulacağını en az adı kadar emindir

0

sigarayı bırakmak için öncelikle bunu içten istememiz ve beynimizde sigarayı tamamen bitirmemiz gerekiyor. daha sonrası zaten çorap söküğü gibi gelecektir. devletin kendine ait sigara bıraktırma hattı var. eşim onu aradı bırakmak için. öncelikle telefonda çok güzel destek ve yardımcı oluyorlar. daha sonra hangi şehirde iseniz oradaki en yakın devlet hastanesinin sigara bırakma polikliniğinden sizin için kendileri randevu alıp tekrar arayıp bilgilendiriyorlar. siz bir kere aradınız yardımcı olduk diye hemen bırakmıyorlar yani. destek amaçlı birkaç defa aradılar eşimi. henüz randevu günümüz gelmediği için polikliniğe gitmedik. ama adım adım olur bu işler. önce azaltırsın içmeyi. daha sonra tamamen bırakırsın.

0

sigarayı bırakmak aslında zihnimizle aramızdaki bir konu olup tamamen iradeye bağlıdır ama bazen sigara kullanmanın verdiği bağımlılıktan ötürü bazı zamanlarda sigara kullanım isteği yüksek seviyelere ulaşmakla birlikte bu durumu atlatabilmek adına çeşitli nikotinli sakızlar,vücuda yapıştırılan bantlar kullanılmaktadır ama bir işe yarar mı diye sorarsanız bende yaramadı o yüzden kullanmaya devam etmedim ikinci bir seçenek ise ezcanelerde son zamanlarda gördüğümüz fiyatı 200 tl lerden başlayan sigara bırakma kiti bu kit sigara bırakmada kullanıcılarının yaptığı yorumlar neticesinde sigara bırakma uğruna popüler bir tedavi yöntemi olarak ön plana çıkmaktadır yukarıda bazı yazarların belirttiği gibi bu konuda devlet destekli teşvikler artış göstermekte ve çeşitli televizyon kanallarında kamu spotu olarak sigaranın zararlarından sıkça bahsedilmektedir.geçen internette okuduğum bir yazı üzerine datça acıbadem markası altında satılan bikaç tane ürünün kullanıcı yorumlarına baktığımda çok olumlu yorumlar yazıyordu macun olarak küçük kavanozlarda satılan bu ürün zencefil,zerdeçal gibi hastalık düşmanı bitkilerin harmanlanmasıyla oluşmuş bir ürün ve bu ürünün yanında sigara içmek istediğiniz zamanlar vs. yemektan sonra kullanmamız için bir çay da hediye edilmektedir yakın zamanda kullanmayı düşünüyorum vücuttaki sigaranın yarattığı olumsuz etkileri kaldırmakla beraber sigara kullanımını da azalttığı birçok kullanıcı yorumunda gördüm denemeliyim denedikten sonra yararı olursa yine sorumani ailesi ile paylaşmayı düşünüyorum.

1

orayı bırakmak için öncelikle tamamen bu duruma hazır olduğumuz bir anı seçmeliyiz.gerçekten doğru zamanı seçmek en önemli olan şeydir. çünkü aşırı derecede stresli dönemlerden geçiyorsanız eğer sigarayı bırakmak çok daha zor bir hal alacaktır..o yüzden de daha sakin ve mutlu olduğumuz dönemlerde sigarayı bırakmaya çalışmalısınız bu sayede çok daha etkili bir sonuç elde edebilirsiniz.sigarayı bırakmak için öncelikle kafada bitirmek gerekiyor ve kararlı davranmak gerekiyor.dur sigarayı bıraktım dönemlerde kesinlikle sigara içilen ortamlarda bulunmamalı ve gerekirse belli bir süre sigara içen arkadaşlarınızla görüşmeyi dahi kesmelisiniz. çünkü duyduğunuz her sigara kokusu sizdeki sigara içme isteğini daha da arttıracaktır. silah içmediğimiz dönemlerde sakız çiğneyebilir, yavaş yavaş havuç ve salatalık yiyerek ağzınızı oyalayabilir, faydalı çerezlerden ve meyve kutularından tüketebilirsiniz.ayrıca sigarayı bıraktığınız dönemlerde kafanızı meşgul edecek hobiler edinebilirsiniz.kendinizi sürekli olarak meşgul edecek uğraşlar bulursanız eğer aklınıza sigara içme düşüncesi çok daha az gelecektir.
ayrıca spor yapabilirsiniz.bu da bedeninize daha enerjik bir hale getirecek ve spor ile meşgul olmak kendimizi daha sağlıklı hissettirecek için sigaradan uzak durmamızı sizi teşvik edecektir. dişlerinizi sürekli olarak fırçalamak ve limonlu su içmekte sigara içme isteğini azaltan şeylerdir.sigara dans olmanızı sağlayan bazı nikotinli sakız var ya da başka içeriklerle sahip şekerler doktor tavsiyesi olarak kullanabilirsiniz.bunlar sayesinde de ağzınızın hem daha fazla tadı bozulacak ve geçmiş olduğunuz sigaradan herhangi bir keyif almayacaksınız..tüm bunları uygulamanıza rağmen sigarayı bırakmak konusunda herhangi bir sonuç elde edemiyorsanız eğer kesinlikle sigarayı bırakma hattını arayarak profesyonel bir destek alabilir ve hastanelerde bulunan sigara bırakma polikliniklerine giderek bir doktora görünebilirsiniz.uzman doktorlar tarafından alacağınız tıbbi destek sayesinde sigarayı bırakmanız çok daha kolay olacaktır...doktorunuz gerekli görürse bu psikolojik destek almanızı bile uygun görebilir.çünkü bu şekilde ortaya çıkan kötü alışkanlıkların sebebini de genellikle psikolojik sorunlar yatabiliyor.uzman bir psikoloğa göründüğünüz zaman sorunlarınızın derinine inerek bunları çözme yoluna gideceklerdir.bu sayede de hem psikolojik sıkıntılardan kurtulmuş hem de sigara gibi zararlı bir alışkanlıktan da kurtulmuş olursunuz.özellikle yeniden bir alışkanlık elde etmek ve var olan bir alışkanlığı ortadan kaldırabilmek için en azından 21 gün gibi bir süre sabretmenin ve hiçbir şekilde vazgeçmeye çalıştığımız şeye geri dönmemeniz önerilmektedir...bu geçiş döneminde atlatırsınız eğer sonrasında yeniden sigaraya başlama ihtimaliniz çok daha düşük olur...ama başta da dediğim gibi kesinlikle bazı şeyleri kafada bitirmek gerekiyor. ben üniversite döneminde aylarca sigarayı ağzıma sürmedim zamanları biliyorum ancak üniversite bittikten sonra sıkıntıdan hemen tekrar başladım.

0

ilk adım insanın kendine inanıp güvenmesidir. inanmak başarmanın yarısıdır cümlesi tamda bu durum için uygundur.