0

oncelikle kafada bitirmek gerekiyor daha sonra hersekilde birakabilirsiniz

0

bırakabileceğiniz gördüğünüzde korktuğum gibi değilmiş demek ki bıraka biliyorum ne zaman istersen bırakırım diyerek bırakamayız ve o sigara içmeye devam eder mi vücudumun içindeki akciğerlere zarar vererek ölüme yol açabiliriz zaman zaman zaman içme isteği gelebilir gelirse mümkünse bırakabiliriz tek bir hafta 2 hafta içmemeye gayret etmeliyiz iki bir iki hafta içinde içmiyorsa sigarayı sigarayı bırakabilirim anlamına gelir ama 2 hafta sigarasız durursan sigara bırakma hattını ararsın ya da sigara bırakma ilacını kullanarak sigaradan kurtulabilirsiniz duş alarak stresimizi atabiliriz sigarayı stres yapınca sıkıldın sıkılınca bir sinirlendirince içiyoruz ama bu sigara içmemeye gayret ederek akciğerlerimizin daha düzenli çalışmasına ve ölüme daha hızlı bir şekilde gitmemeye gayret etmeliyiz

0

bağımlılık her insanın yaygın hastalığı olarak devam etmektedir. ve pek çok insan küçük büyük demeden her yaş aralığında bu sıkıntıyı yaşamaktadır. bu durumdan kurtulmanın kolay olmadığı herkes tarafından bilinen bir durum olması nedeniylelk yapılması gereken ilk olarak atılması gereken adım kendine inanmaktır. kişi bu durumdan kurtulacağına inanmadığı sürece yapılan her müdahale yetersiz olacaktır ve hiçbir etki ortaya çıkarmayacaktır. psikolojik olarak destek alınmadan atlatıp geçiştirilecek bir durum olmayacaktır. tamam ben kurtuldum denilerek tedaviyi yarım bırakmak tamamen işi bozacaktır. bu tarz durumlarda ben bağımlı falan değilim demek bencillik olarak yansıyacaktır ve bağımlı olduğunu kabullenmek en olumlu adım olarak tedaviye güç katacaktır. kişiler bu durumda iken akıllarında hatta ve hatta her gün her gece rüyalarında bu durumu yaşayacaklardır. bu nedenle hemen pes etmemek gerekir. bağımlılıktan kurtulmaya başlarken bu rahatsızlık ilk başta artarak şiddetlenerek devam edip daha sonra düşüşe geçmeye başlayacaktır. sıkıntının büyümesi tedavinin olumlu olarak başladığını göstermektedir. çeşitli bantlar ve yiyecekşer ile vücut meşgul edilerek bağımlı olunan maddenin istenmesi engellenmeye çalışılır. en yaygın bağımlılık çeşidi ise sigara ve alkoldür. ikisininde farklı bırakma yöntemleri vardır. sigara için sıkıntı büyük çünkü kalp krizine kadar giden kötü sonuçlar ortaya çıkmaktadır. sigara için burun bandı sıklıkla kullanılan bir yöntem. şimdilerde oldukça moda olan bir yöntem ise elektronik sigara.

0

öncelikle karar verilmelidir kararlı olunmalıdır azaltılarak bırakılmalıdır

0

kararlı olun kendi beyninizde ben bunu bırakacağım deyin kendinize bunu söyleyin herzaman zamanla azaltın ben sigara kullanmıyorum ama tavsiye veriyorum uzmanlara danışın ha dersenizki danışmak ıstemıyorum ilk dediğim şeyleri uygulayın veya hergün sigaraya verdiğiniz para kadar parayıda kumbaraya atın ve sigara içmemeniz için bir sebep olabilir çünkü sigaraya para verdikçe kumbaraya para veriyorsun en sonunda bu kumbarayı açın ve kumbaradan çıkan paralarla güzel şeyler yapın mutlu olduğunuzda anlarsınızki sigaraya verdiğim parayı buna harcasam daha mutlu olurum deyin gün içinde unutun başka aktivitelerle ilgilenin sigarayı unutun çevrenizden yardım alın en önemlisi ise uzmana danışın beyninizden sigarayı silin sigaranın zararlarını araştırın.

0

sigarayı bırakmanın kuralı bence yok. tek bir şartı var o da beynine sigarayı içmeyeceğini kabul ettirmek. ne yapasan yap eğer beynin kabul etmez ise beynine bunu inandıramazsan sigarayı bırakamazsın. ve sigarayı azaltarak bırakmak diye birşey kesinlikle yok bu sadece insanların kendilerini kandırması. sigarayı bıçak gibi kesip atacaksın ve bir daha asla içmeyeceksin. başka türlü bırakılmaz bana göre.

0

aslında sigarayı bırakmak insanların anlattığı kadar zor bişi değildir.insanlar kendi iradelerine sahip olduğu sürece kafalarından sigarayı silerek bırakmaları mümkündür.

0

galiba bu soru bu siteye üye olduğumdan beri en çok hoşuma giden soru oldu. öncelikle her şeyin bizde,özellikle de kafamızın içinde bittiğini bilmemiz ve uzun bir süre bunu kendimize hatırlatmamız gerekiyor. sonrasında bunun tamamen bir alışkanlık olduğunu ve bilimsel açıklamalara göre alışkanlık yitirme süresinin 21 gün olduğunu da bilmeliyiz. gerçekten de böyle. 21 gün bir alışkanlığınızı tekrarlamadığınız zaman o alışkanlığınızı yitiriyorsunuz. öncelikle kararlı olun hayatınız ve kendiniz için çok güzel bir adım attığınızı ve sigara içmediğiniz her dakika vücudunuzun kendini baştan yenilemek eski sağlığını geri getirmek için çalıştığını unutmayın. etkilerinin komple vücuttan atılmasının 3-5 sene arasında olduğunu da unutmayın. burada en önemli şey gerçekten irade. örneğin sigara içmek aklınıza geldiği zaman farklı eylemlerde bulunabilirsiniz. sadece bu süreçte yemek yemeye sarmayın çünkü genelde sigarayı bırakan insanlar sonrasında kafa dağıtmak adına kendilerini yemeğe vuruyorlar ve sonuçları da daha üzücü olabiliyor. bir iki gün olduktan sonra sigara içmemenizin güzel yanlarını görmeye başlayın. mesela artık kıyafetleriniz eskisi gibi kötü kokmuyor. veya bir kış günü arkadaşlarınızla mekanda iken sigara içmek için buz gibi balkona veya terasa çıkmanız gerekmiyor. bunun gibi iyi yanlarını görmeye başlayın. birkaç gün belki bir hafta baş ağrısı olacaktır sonrasında 2-3 hafta kadar da stres. pes etmeyin. en önemli avantaj da sizi öldüren bir virüsten kurtuluyorsunuz. gerekirse tıbbi destek alın. moralinizi daima yüksek tutun. daha önce onsuz bir yaşamınız vardı bundan sonra da onsuz bir yaşamınız olabilir. asıl en önemli faktör de nolur unutmayın bu intihar gibi bir şey ve hayata bir kere geliyorsunuz yaşamanın güzelliklerinin farkına varın...

0

sigara kullanan biri değilim ama bir insanın bir şeye alışma süreci 21 gündür. eğer dayanabilirseniz bir daha içme gereksinimi duyacağınızı sanmıyorum. bir de bir yerde okumuştum ne kadarı doğru bilmiyorum 3 gün boyunca saunaya girmekte sigara bırakmakta çok kolaylık sağlıyormuş. çünkü saunada vücuttan nikotin atılıyor böylece canınız sigara çekmiyor. bu yöntemi deneyebilirsiniz.

0

ilk önce kişinin psikolojik sorunları giderilmeli. yani özel seanslar düzenlenmeli. çünkü sigarayı bırakmak bence basit bir şey değil. uzun süre psikolojik seanslar aldıktan sonra artık kişinin kendine dur deyip ben bu sigarayı içmiyeceğim, demesi gerek. etrafındaki ve kendi dahil herkes ona motivasyon vermeli. daha sonra artık onun etrafında hiç bir şekilde sigara içilmemeli. tabi burada kişinin kendini tutması yani sabretmesi gerekiyor. çünkü her şey sabırın sonunda gerçekleşir. bu durumda aslında en önemli şey kişinin motivasyona ihtiyaç duyması ve kendine hakim olabilmesi. yani kendi kendine sözünü geçirebilmesi. gerçekten kimse sigara bağımlısı olmasın. çünkü bu işin günahı da var. kendi canına zarar veriyorsun. diye de düşünülebilir. bunlar yetmez ise o kişinin sigarayı hiç bir şekilde hatırlamaması gerekiyor. çünkü aklına geldikçe canı isteyebilir. bu da tabi ki sorun çıkarır. sigara bırakmak insanın kendi isteğine bağlıdır. insan istemezse olmaz ama istedikten sonra çoğu şey olur. emek olmadan rızık olmaz.

0

sigara kullanan kişinin direnci zayıf ise ne yaparsa yapsın ne kullanırsa kullansın hiç bir şey fayda etmeyecektir. sigarayı bırakmak isteyen kişinin kafasında bitirmesi gerek tek çözümü bu

0

daha önce sigara kullanmadığım için hangi adımlarla bırakılır hiçbir fikrim yok. bana kalırsa sigarayı bırakmayı önce içinizden gelerek istemelisiniz sonrasında ise sigarayı bırakmak için uzman birisinden destek almanızı öneririm.

0

siğara önce akılda bitmelidir. sonra bırakırsın. akılda bitirmeden ben bırakıcam dersen olmaz. siğara öyle kolay bırakılmaz. ama ne kadar içtiğinede bağlı bir şey. ömrünün yarısını siğara ile geçirmişsen zaten zorlanırsın. ama en güzel bırakma yönetimi şu yani doğrusu ben bu şekilde bıraktım. öncelikli istediğin kadar ilaç kullan işe yaramaz. dediğim gibi bırakmak istiyorum diyiceksin çoğu insan eğlence niyetli içtiği için bırakamıyor. daha sonrasında ise siğara yerine çerez alıcan. her canın siğara istediği zaman bir leblebi ya da fındık. siğara içenin yanında durma sakın. aklına getirme. ağzında durmadan sakız taşı ki arama. inşallah dediklerimi yaparsan bırakırsın.

0

sigara gerçekten sağlığımızı çok kötü etkiliyor. sigara sadece içenlere değil, çevresindeki insanlara da zararlar veriyor. sigara içmeyenlerde pasif içici oluyor. pasifi içicilikte birçok hastalığa sebep olabiliyor. sigara içenlerin yaş ortalaması da git gide düşüyor. gençlerin çoğu sigara içiyor hatta çocuk yaştakiler bile. sigara kanser, eklem ve nefes darlığı hastalıkları gibi birçok hastalığa sebep oluyor. sigara içmeyi bırakmak isteyen bir kişi öncelikle kararlı olmalıdır. karar verdikten sonra yavaş yavaş sigarayı bırakmalıdır. uzman birisinden yardım alınabilir. araştırmalar yapılabilir. sigarayı engelleyen bitkiler, şekerler kullanılabilir. sigara içmeyi bırakmak öncelikle dirayetli olmalı ve asla yarıda bırakmamalıdır sonuna kadar her yola gitmelidir. sigaranın tüm hayatı ele geçirmemesi için mutlaka herkes bırakmalıdır.

0

merhaba arkadaşlar sigarayı bırakmak için öncelikle kişinin karar vererek sigarayı beyninde bitirmesi ve bırakmaya karar vermesi gerektir çünkü karar vermek başarmanın yarısıdır sonrasında sigara içilen ortamlardan uzak durmaları nikotin istemesine sebep olacak içeceklerden uzak durmalı misal kahve kola çay gibi içeceklerden bunlar sigara isteğini arttırır sonrası canı sigara çektiğinde ağzına leplebi tarzı atıştırmalıklar atarak isteği kireltmeki ve bu süreçte bol bol soğan ve sarımsak tüketmelidir çünkü soğan ve sarımsak vücudun nikotin atmasına yardımcı olmaktadır bu şekilde ilk 24 saati atlattığını iş biraz daha kolaylaşacaktır zaten ilk 3 gün içmeden durabilir deniz gerisi çok kolaydır

1

insanın çevresi ve iradesi çok önemlidir çünkü iradesine nefsine hakim olamazsa çevresi onu sürekli sigaraya çeker ve bırakamaz sigarayı başta kafada bitirmelisin çünkü hem sağlığına hem de parana yazıktır parasını el alır dumanını yel alır size hiçbir katkı sağlamaz kansere kadar götürür günlük en az 10 tl niz gider bunun için bırakmak için çok yöntem vardır birincisi nikotin bantları bunları kollarınıza yapıştirıyorsunuz günde 1 tane sanırsam ve bu bant size az bi miktar nikotin veriyor ve yavaş yavaş sigarayı bırakıyosunuz 2. hastaneye gidil destek istiyosunuz yardım istiyosunuz 3. sü ise nefsine hakim olup direk hiç içmemek anında bırakmak günde yok 1 tane içiyim 2 tane içiyim olmaz bırakıcaksanız direk anında keseceksiniz

1

sigarayi birakmak icin herhangi bir adim izlenmesi gerektigini inanmiyorum oyle adimla falan olmaz keseceksin gidecek net bu kadar.nefsine hakiama olup tutacaksin kendini baska turlu olmaz oyle ilacla falan kendinizi kandirmayin oyle sihirli bir değnek yok.

2

sigarayı hic kullanmadim yaşım kucuk deyil gencim kendi tabirimle ama sigarayı bırakmak icin en önemli şey sigara içmek icin sigara yerini alacak bir hobi bulmak bu hobiyle en kısa zamanda bırakabilirsin ama hobiyle çözülecek bir mesele deyil sigara

1

sigarayı bırakmak için izlenecek adımlar yoktur kişinin kendi iradesiyle ilgili ve bunun kendisini inandirmasi gerekmektedir ki sigara içmeyen birisi olarak sigarayi tanıdığım sigarayı bırakan pek kişi mevcut ki bu kişiler kendilerine ve biraları konusundaki öz güvenlerini yüksek tutmuşlardır sigaranın parasını çikolata , yemek yemek , aktivitelerde bulunmak zamanın hızlı geçmesini sağlayan oyunlar oynamak kendini v çevresini düşünmek bile unlar olabilir.

1

sigarayı bırakmak istiyorsak ilk önce irademizi kontrol etmeyi öğrenmemiz gerekmektedir çünkü iradesine sahip çıkan kontrol eden kişiler yüzde sıfır risk ve hatta yapanlara,sigarayı bırakmanın yöntemleri
bir sizdeki sigara akışkanlığı ne. düzeyde onu ölçüp tartınız el akışkanlığı mı yoksa dudak tiryakikiği mi sizdeki sigara akışkanlığı?
ona bir netlik getirelim sonra adım adım yolumuzda ilerleyelim.el akışkanlığı ise stres topu yada kalem alıp oynayarak oyalayın aklınızı,asla bir sigara içsem bişey olmaz demeyin yemek sonrası istek gelirse hemen masadan kalkıp dişinizi fırçalayın ilk iki üç hafta sigara içilen ortama girmemeye çalışın elinize küçük bir şişe bulundurun içmek isteği gelirse için bir kaç yudum çay ve kahve gibi içecekler sigara içmek isteği uyandırıyorsa bunlarıda bir müddet azaltın iş ortamında istek gelirse farklı bir ortama geçip uğraşın