0

erken uyuyup erken uyanmak çok sağlıklıdır uyku düzeni olur insanın unutkanlık baş. ağrısı kronik yorgunluklar olmaz

0

uyku için en önemlisi sanırım uykumuzun geldiği zaman uyuyabilmek ve çok geç saatlere kalmamaktır. düzenli olarak bu saatleri oturttuysak ve enazından yedi saat civarlarında uyuyabiliyorsak sağlıklı olabiliriz ve bu uyku bizim için yeterli olabilir diye düşünmekteyim. klasik uyku saati hep sekiz saat olarak söylenir ancak bize yetiyorsa 6-7 saatte uygundur. düzenli olmak kaydıyla tabii ki.

0

uzmanların görüşlerine baktığımızda veya internette ufak bir araştırma yaptığımızda genelde 4-5 saat uyumamızın yeterli olduğuna dair bilgiler çıkıyor önümüze. fakat ben 8 saat uyuyorum 8 saat oldu mu uyanıyorum direk az uyusam uykusuz olduğumdan bütün günüm çok kötü geçiyor fazla uyusam bu seferde fazla uyumanın verdiği hal bütün gün geçmiyor. yani kendi adıma konuşursam bence 8 saat gayet iyi.

0

genelde 8 saat uyunmasinin doğru olduğunu söylüyorlar ama ne kadar doğru bilmiyorum 8 saati söylediklerini duydum ama ben çok uyuyunca rahatlıyorum dinlendigimi hissediyorum çalıştığım da da hafta sonları da en fazla uyuduğum 10:35 e kadar uyuya biliyorum fazlasını uyuyamıyorum kardeşim mesela gece 3 yada 4 te uyuyor saat 2 gibi filan uyanıyor ben gece 3 te de uyusam 10 :35 uyanırım daha fazlasını asla uyuyamam.

0

uyku sağlıklı bir hayatın olmazsa olmazıdır. uykusuz kalmak vücudun direncini düşürdüğü gibi hastalıkların da önünü açmış olur. büyükler genelde sekiz saat, çocuklar en az on saat uyumaları gerekir.