0

sağlıklı yaşam için ilk önce abur cubur tarzında yiyeceklerden uzak dur kola gazoz bu tür asitli içeceklerden uzak dur sigara alkol varsa azalt hatta hiç içme bile. süt ürünlerini bol bol tüketin yoğurt peynir kaymak gibi bunlar kahvaltıda bol bol bulunsun bal vs şeyler. yağ ve kalorisi yüksek olan ürünlerden uzak dur. bol bol protein gıda takviyesi vitamin depolayıcı doğal yiyeceklerden yemeni tavsiye ediyorum. bu yüzden bu tür sağlıklı yaşamı gerçekten istiyorsan şehir merkezlerinden uzak tut kendini köy taraflarında daha doğal daha sakin bir yaşam var.yaşının kaç olduğunu bilmiyorum eğer yaşın bayağı ilerlemişse ben bu tür yerlere gitmeni tavsiye ediyorum ama yaşın eğer genç ise maalesef çünkü bu devirde şu anki günümüzde kimse sağlıklı yaşayamıyor her şeyde mutlaka bir yapay ürün kullanılıyor. sağlıklı yaşamı öldürdüler maalesef bundan dolayı da sağlıklı yaşam istiyorsan ne yemekten daha çok neler yapabilirim diye düşün yani vücut bir mikrop yapıyorsa ter yoluyla data biliyor bunu mesela sporu çok yap hayatında mutlaka spor bulunsun sabah kalk yap sporunu akşam işlerini hallettikten sonra yap sporunu spor şart en azından bir nebzede olsa vücuttaki mikrobu atıyor spor şart şu anki günümüzde özellikle. çünkü her şeyi artık gdo lu ürün olduğu için kimse sağlıklı beslenemiyor pazarlarda bile çoğunluğu organik bir sebze meyve bulmak zor şuan ki şartlarda. bol bol sıvı tüket sporunu yap kahvaltını sağlam yap kardeşim gerisinin pek de önemi yok. ben öyle yapıyorum genellikle ben de isterdim sağlıklı beslenmeye ama ne yazık ki olmuyor düşün bala bile artık adamlar çeşit çeşit ilaçlar uyguluyor oysa ki bal pekmez çok faydalı bunlar ama yemeğe korkuyoruz neden çünkü biz sağlam bir mal bırakmadılar ortada o yüzden ne yazık ki rahat rahat sağlıklı bir şekilde beslenemiyorum yani bu zor bir ihtimal.

1

sebze ve meyve gibi cok tuketmeliyiz abur cubur gibi ana cok tuketiliyor

1

sağlıklı yaşam için doğal ürünler tüketmeliyiz.hayvansal yağları çok fazla tüketmemeliyiz.onların yerine zeytin yağı tercih etmeliyiz.mevsiminde yetişen ürünleri yemeliyiz.vücut direncini arttıran besinleri bolca almalıyız.vitamin yönünden zengin ve koruyucu meyveleri tüketmeliyiz.düzenli ve dengeli beslenmeliyiz.tuz şeker ve un bu üç beyazdan mümkün olduğu kadar uzak durmalıyız veya bunları sınırlı dikkatli tüketmeliyiz.mutlaka proteinli besinleri almalıyız.

1

sağlıklı yaşamak için öncelikle gdo lu yiyeceklerden uzak durulması gerekmektedir ama günümüz şartlarında bu biraz zor bir iştir. ama sadece bununla olmamaktadır. hazır yiyecekleri azaltıp kendi yaptıgımız ve güvenilir yiyecekleri tercih etmemiz gerekmektedir. ve tabiki spor gerekmektedir. bunların dışında bol bol su içmekte gerekir.

0

sağlıklı yaşam için yağ oranı az sebzelerin ağırlıkla yenmesi ile olur