6

sofraların yancısı salata nasıl yapılır? püf noktaları nelerdir?

sofraların yancısı salataları yiyoruz güzel de, nasıl yapılıyor peki? senin tarifin ne?

99 cevap
0

ben coban salatayi yazim salata cesidi oldukca fazladir cunku coban salatasi iki domates iki salatalik bir biber bir kuru sogan tuz yag limon hepsini dogra ve karistir isteğe göre sumak yada kırmızı biber ekel

0

salatanin çok çeşidi vardır kasik salata çoban salata rus salatasi gibi püf noktasi ince kesilmesi taze olması ve göze hitap edecek sekilde servis yapılmasıdır bence.

0

salata sabah hariç her öğünde yemeğimim yanında olmasını isterim. çünkü ekşi olduğu için baygınlığı alıyor ve kalorisizdir. ben türlü türlü salatalar yapıyorum.
marul salatası sadece yeşillikten yapıyorum.
marul dere otu maydanoz roka havuç taze soğan salatalık koyuyorum. ekşi olarak limon çiçekyağı ve tuz.
patates salatası patates marul dere otu maydanoz taze soğan havuç salatalık koyuyorum. onun içine de tuz çiçekyağı ve limon koyuyorum.
çoban salatası domates soğan ve salatalık koyuyorum. ekşi olarak nar ekşisi limon çiçekyağı tuz koyuyorum.
soviş salatası ise domates soğan kesiyorum. üzerine de çiçekyağı tuz limon nar ekşisi ve sumak koyuyorum.

0

salata sabah kahvaltısı hariç, her zaman soframda olmasını sevdiğim ve iştahımı açan muazzam lezzettir.yeşil ve sebze ağırlıklı beslenmeyi sevdiğimden salatanın balık ve et ürünleri olmayan her türlüsünü severim.hazırlaması ise ayrı bir keyiftir.standard olarak salata malzemeleri taze ve organik bahçe ürünleri olursa ayrı bir lezzet olur.salatamdaki temel malzemelerim ise ; domates, salatalık, kırmızı biber, marul, turp, havuç, soğan, mısır ve maydonoz'dur.diğer ek malzemeler ise zeytinyağı, tuz, nar ekşisi, limon ve baharatlardır.yeşillik ve tüm malzemeleri öncelikle sirkeli suda bekletmek lazımdır çünkü üzerlerinde bulunan böcek kalıntıları ve kum düşsün ve sonrasında güzelce yıkarız..arkasından malzemeleri sırayla güzel güzel doğranıp, üzerine bolca zeytinyağı ve dozunda tuz, limon ve nar ekşisi koyup servis edebiliriz.salataya renk katsın diye peynir ve zeytinde eklenebilir.soğan kokusu gelmesin derseniz, soğanları doğradıktan sonra üzerine sumak eklenebilir.

0

püf nokta sayılmaz ama bence salataya soğan konulmamalı çünkü icindeki herşey yumuşak ağızda dağılıyor fakat soğam arada sertlik geliyor ve hoş olmuyor bence ve bide ağzı kokutma özelliği var ben soğansız salata tercih ediyorum ve bol ekşiyle yağ koyuyorum aşırı lezzetli oluyor yağ olmasa bile ekşiyi kesinlikle katmalısın salatana

0

lezzetli bir salata yapmak için önce yeşillikleri güzelce yikayip kurutma islemini yapmalıyız zira kurutmadan salata yaparsak sulu sulu olur tat vermez ve sonra bütün yeşillikleri doğradiktan sonra ayri bir soslukta zeytinyaği limon bir tutam sirke ve nane karistirip harmanlayip salataya döktüğumuzde harika bir lezzet oluyor.

0

enfes güzel bir salata icin butun sebezelerin temiz doğal ve taze olmasi lazim suan anlatacagim salata 4 kisilik salata eğer daha fazla kişi varsa malzeme sayisini arttiriniz . 2.5 adet domates 2 tane salatalik 1 aci biber 20 gram toz biber nar ekşisi oncelikle domatesi dograyin sonrada diger melzemeleri ve bir legene koyun kucuk kap yani eldiveni takin ve sıkmadan karıştırın sonra ise tuz istege bagli kaya tuzu ve toz biberi serpin ustune nar ekşisi

0

her sofraya oturduğundan aradığım şey salatadır. salata sosu en önemli unsurdur. salataya tadı veren sostur. ben salata sosunu şöyle yapıyorum. göz kararı nar ekşisi ve bir adet limon sıkıyorum. karabiber, tuz , pul biber, nane, kekik ve biraz zeytin yağını da koyup içine karıştırıyorum. salatayı yapıyorum. içine biraz marul doğruyorum. biraz havuç rendeliyorum. biraz salatalık ve domates doğruyorum. bide annemin yaptığı kırmızı lahana turşusundan koyuyorum tadı çok güzel onun bayılıyorum. bunların hepsini tabağa koyup üstüne sosumu gezdiriyorum. mükemmel güzel salatamız hazır afiyet olsun.

0

öncelikle tüm kullanacağınız malzemelerin taze olması gerekiyor çünkü tazeliğini kaybetmiş malzemelerden lezzetli bir sonuç olmak mümkün değil.tüm salata malzemelerin çok iyi yıkanması gereklidir.iyi bir salata için keskin bir bıçağınızın olaması oldukça işinizi görecektir.damaga olduğu gibi gözede gol görünmesi adına renk uyumuna dikkat etmeniz gerekir.böylece daha iştah açıcı bir salatanız olacaktır.tavuk,kırmızı et ve deniz ürünleri ilave ederek salatanızı protein yönünden de zenginleştirebilirsiniz.salata sadece çiğ yeşil sebzelerle yapılmaz.bunun yanı sıra haşlanarak yapılan salatalar ve meyve salataları da yapabilirsiniz.haşlayarak yapacağınız salatanızda dikkat etmeniz gereken,haşlamak için tencerenize çok su koymamaları.brokoli,karnıbahar,taze börülce,lahana,kereviz,patates gibi yaş sebzeler ile kuru fasulye,mercimek,nohut gibi kuru sebzeleri haşlayarak çeşitli salatalar yapabilirsiniz.meyve salataları ise öğün aralarında veya yemekten sonra tatlı olarak yenmek için yapılan salatalardır.çilek,elma,kivi,üzüm,armut,portakal,nar,muz,yaban mersin’i,frambuaz gibi meyveleri çiğden ufak ufak dograyıp sulandırıp,pudra şekeri ilave ederek ya da şade olarak tüketebilirsiniz.soslar salatanın içindeki tüm malzemelerin canlı bir şekilde birbirine bağlanmasında etkilidir.bu yüzden oldukça önemlidir.sossuz bir salata düşünülemez.klasik salata sosları limon ve zeytinyağı ile hazırlanan sos sirke ve zeytinyağı ile hazırlanan sos trunç ve ekşi portakalların suları ve zeytinyağı ile hazırlanan soslardır.klasik sosların içine taze baharat,hardal,acı sos,balsamik sos,mayonez veya yoğurt koyarak salatanızın lezzetini çeşitlendirebilirsiniz.salatanızı vitamin değerini kaybetmemesi için sofraya oturmaya yakın yapmalısınız.çünkü hava teması da salatanızın barındırdığı vitaminlerini kaybetmesine sebep olur.sosu ise son anda dökmeyi unutmayınız.

0

salata da en önemli noktalar öncelikle sebzelerin hepsini de ince doğramak gerekir sonra doğranan sebzelere yeteri kadar tuz en önemlisi de salata da zeytinyağı kullanmak müthiş lezzet verir tabi nar ekşisi ve sirke yi unutmayalım

0

salata yemeklerin yanında vazgeçilmez bir yiyecektir.güzel ve lezzetli salata yapmak için ilk önce sebzelerin taze olması gerekir.kıvırcık marulu istediğimiz kadar yetecek kadar elimizle parçalamamız gerekir eğer ki bıçakla kesersek vitaminini öldürür.elimizle parçaladıktan sonra içine mor lahanayı doğrayıp koyarız,içine havuç rendelenir çok güzel bir tat veriyor.daha sonra mısır koyulur isteyen salatalık turşusu da koyuyor ama ben hiç tercih etmiyorum yemek yiyormuşum gibi oluyor.çeri domates doğranıp koyulur en sonunda ise limon suyu,tuz,ve zeytinyağı koyularak salata iyice karıştırılır.salata böylelikle hazır olmuş oluyor herkese afiyet olsun.

0

salata yapmanın püf noktası bence salatanın malzemesindeki taze dikten geçer salata yapacağınız zaman malzemeleri gerçekten taze seçmelisiniz öğreneyim salatayı hazırladıktan sonra üstünü süsleyeceğiniz zaman atıyorum limonun omurilik sinir gökçen'i zaman bu biraz bekledikten sonra yapılmalıdır çünkü mesela limon ve nar ekşisini döktükten sonra misafirler yarım saat sonra gelecekse bunları etkisi ve limon salatanın tadını bozabilir o yüzden bu tür süslemeler en son yapılmalıdır şimdi size salata yapımı anlatıyorum benim sevdiğim salata klasik mevsim salatası evet şimdi öncelikle marul larımızı yıkadıktan sonra suyunu iyice aldıktan sonra teker teker dilimliyoruz ince ince ve sonra havucumuzu rendeliyoruz ondan sonra domatesimizi dilimliyoruz ondan sonra o da sorunlarımız dilimliyoruz sonra marulları salatanın en alt kısmına koyduktan sonra üstüne havuç onların üstüne domatesleri onların üstüne soğanları koyuyoruz ondan sonra çeşitli süslemeler yapabiliriz mesela ben salatada mısır'da kullanıyorum en son soğan koyduktan sonra salatanın üstüne mısır'da koyun mısır koyduktan sonra salatanın üstüne 10 15 tane siyah zeytin koyun bundan sonra salatanın üstüne misafirler geldiği zaman ya da yiyeceğiniz zaman tuz ve nar ekşisi dökmeli tavsiye ederim ha bu arada unuttuğum şey salatanın üstüne yağı ve sirke dökmeyi unutmayın sirke sindirimi hızlandırır ve çabuk kilo vermenizi sağlar herkese afiyet olsun iyi soru maniler

0

bence salatanın püf noktası malzemelerin küçük parçalara ayrılmış veya yeşilliklerin ince doğranmış olmasıdır. büyük parçalar halinde bırakılan yeşillikler merada otlayan varlıklar gibi bir görüntü oluşturur ve özellikle dışarıda yemek yerken insanı müşkül durumda bırakabilir. alıştığımız marul salatalarının yanında semizotu gibi sebzeleri özellikle greyfurt gibi meyvelerin kullanıldığı salatalara çok yakışır. örneğin 2 demet semizotu, 100 gram ceviz, 1 avokado, 1 çorba kaşığı limon suyu, yarım greyfurt, 2 adet yedikule marulu ile değişik olduğu kadar lezziz ve sağlıklı bir salata elde edebilirsiniz.

0

sofralarımızın vazgeçilmez eşlik olarak kullandığımız salatalar cok guzel bir şekilde yapilmasi gerekir. yemeğin yaninda insana zevk ve eşsiz tat vereb salatalar insanin karnini doyurmasa bile diğer yemek ile beraber güzel bir tat verir. salata yapimini şöyleanlatabilirim ;
once malzemeleri yazayim :
1 salatalik
2 domates
3 soğan
4 havuç
5 sirke
6 nar ekşisi
7 biber
8 maydanoz
yapılışını şöyle anlatabilirim size ; ilk başta salatalığı iyice yikayin. daha sonra salataliklari iyice küçük küçük doğrayın. doğradıktan sonra bir kaba aktarın. daha sonra domatesleri alin elinize. domatesleri iyice yikayin . sonra onlari da salatalik gibi küçük parçalara ayirin.
daha sonra biberleri alin . yikayin ve onu da küçük küçük doğrayın. soğanınızı alin temizce yikayin sonra küçük şekilde doğrayın. maydanozu ve havucu da aynı şekilde doğrayın ve kaba ekleyin . sonra onlari iyice karistirin. üzerine sirke dökün daha sonra da nar ekşisini ekleyin iyice karıştırın. sonra güzel bir şekilde servis edin. mutlaka yemek yaninda sizi kurtaracaktır. ben salata yapmaya bayilirim. özellikle öğrenci durumdayken her gun salata yapma işi bendeydi . benim yaptığım salatayı herkes begenirdi. bende yapmaktan gayet hoşnut olurdum.
salata yemeklere renk katar. yani bir bakima insan sofrasına renk katıyor tat katıyor. arkadaslarimizi davet edince fazla yapacak şeylerimiz olmayınca yaptığımız makarnanin yanina salata da yapariz.
arkadaşlarımıza mahçup olmayalim diye böyle yapardik. ama bunda utanacak birsey yok. ben yine olsa yine ayni şekil yapardim yani . bunun ne utanılacak yeri ne de başka bir şeyi var .

0

sirkeli suda bekletilmesi we iyice kurulanmasidir tuzu ve sosu iyi hazirlanmasidir

0

marul salatası en sevdiğimdir. 7 8 dal marul sirkeli suda bekletilir. sonra iyice yıkanır. doğranır. soğanlar ince ince doğranır tuz ve sumak ile ezilir. daha sonra ikisi karıştırılıp yağ ve bol limon sıkılır. bayılıyorum bu salataya. kaşık salatası vardır 5 6 salatalık küp küp ama küçücük küpler şeklinde doğranır 4 5 domates de aynı boyutta küçücük doğranır. soğanlar da 1 veya 2 soğan küp küp doğranır. limon tuz yağ eklenir isteğe göre maydanoz ve nane de doğranır ve karıştırılır. ikisi de harikadır. havuçlu salataları sevmem. kara lahanayı da limon ve tuzla ezip salataların üzerine koyabiliriz hem görünüşü güzel oluyor hem de tadı çok güzel.

0

bence salata biraz sade olmalıdır yani içine bin bir türlü yeşillik ve tarzı şeyleri dolduran kişileri sevmem açıkcası benim cevabım biraz kısa olucak bu yüzden biraz uzun anlatmaya çalışıcam bir kaç tane domates olucak iri kıpkırmızı ve sulu bunları ince ve küp şeklinde güzelce kesip bir tabaga koyun ondan sonra elinize bir adet soğan alın kuru soğan alın ve taze olsun bunuda küçük dilimler halinde dorayıp karıştırın ve üzerine tuz yağ fln dökün bu salataya yaz salatası diyorlar galiba

0

benim salata tarifim ise söyle ; öncelikle salata malzemeleri taze , iyi sinden seçilmelidir . salatanın güzel olması için ilk koşul bu . yemeklerde de bu geçerli . neyse konumuza dönelim .salata malzemeleri içerisinde : domates , biber , salatalık ,dereotu benim tercihim . arzuya göre diğer malzemeler de katılabilir . ama benim sevdiğim malzemeler bunlar olduğu için bunları kullanıyorum .öncelikle malzemeler güzelce yıkanır . daha sonra biber ince ince doğranır . sonrasında salatalık 4 eşit parçaya ayrılarak güzelce doğranır , ardından domates küp küp doğranır . tahta kullanmanız sizin için iyi olur bu işlemde . en son olarak dereotu doğranır ince ince . tuzu katılır , limon sıkılır , zeytinyağı üzerinde gezdirilir karıştırılarak enfes bir lezzet elde edilir. afiyet olsun .

0

ben daha çok sade salatayı sevdiğim için o kadar uğraşmam salatalık domates ve soğanı doğrar yerim :)

0

öncelikle ne salatası yapacağına karar vermek lazim çünkü bi dünya salata tarifi var. klasik bi salata yapılacaksa domates olmazsa olmaz.. domates soğan ve sarımsak bile muhteşem bi salata için yeterli..