2

çiğ börek güzel olan yemeklerden birtanesi olup ayrıca çok lezzetli bir tadı vardır. çiğ börek yapımına geçmeden önce kullanılacak malzemeleri hangileridir ilk önce görelim.
malzemeler olarak;
yarım kilo tek çekimlik kıyma, büyük boy rendelenmiş soğan, 5 bardak kadar su, un, tuz, hamur yapmak için yeterli oranda su, tuz, karabiber
yemeğin yapılışı ise;
ilk önce hamurumuzu yapıyoruz. ardından tek seferde çekilen kıymamızı ile iç malzemeri bir leğenin içine alıp karıştırıyoruz. sonra hamuru bezelere ayırıyoruz. içine kıymalı olan içimizi koyuyoruz ve ikiye katlıyoruz, kenarlarını güzelce kapatıyoruz. kızan ateşte alt ve üst yaparak pişiriyoruz. börekler pişerken kabaracaktır. sorun etmeyin herşey yolunda demektir. sıcak sıcak servis edilip afiyetle yiyoruz.

2

bu konuda bir bilgim yok arkadaş aşağıda çok güzel açıklamış bende bu tarifi merak ediyordum. sizin nezninizde kendisine teşekkür ederim.

3

güzel bir tarif veriyorum, çekilin...

malzemeleri:
4,5 su bardağı un, tuz ve yeterince su (hamuru için)
350 gram yağlı kıyma, bir rendelenmiş soğan, tuz ve karabiber. (içi için)

yapılışı:

önce hamur malzemelerinden sert bir hamur elde ediyor ve güzelce yoğuruyoruz...

tek çekilmiş kıyma ve iç malzemelerini güzelce karıştırıyoruz... için hafif sulu olması böreğin her yerine tadının dağılmasını sağlayacaktır. bu nedenle sulanması iyidir. ayrıca kıymanın çiğ olması pişmeyeceği korkusu yaşatmasın, kızgın yağda içerideki buharla gayet güzel pişecektir.

hamuru bezelere ayırıp açıyoruz. içine kıymalı içten koyup yayıyoruz ve ikiye katlıyoruz. kenarlarını güzelce yapıştırıyoruz. hatta kenarlar kesilirse daha güzel yapışmış olur.

kızgın yağda alt üst pişirip servis tabağımıza alıyoruz. börekler pişerken güzelce kabaracaktır. sıcak olarak tüketilmesi önerilir çünkü soğudukça söner ve kıymanın yağı da donar.
afiyet olsun. :)