5

su böreği nasıl yapılır? püf noktaları nelerdir?

adım adım nasıl yapılır? belki biz de yaparız.

95 cevap
0

malzemeleri hazirlandiktan sonra(4 adet yumurta,1 tutam tuz,aldigi kadar un,tereyag,peynir,zeytin yağ)oncelikle boregin hamuru hazirlanir.yumurtalar ve tuz karistirma kabinda karistirilir.azar azar un ekleyerek kulak memesi kivavina gelene kadar yogurulur.yogurulan hamur 6 parcaya ayirilir ve merdaneyle acilir.tencereye sicak su doldurulur ve icine 1 tutam tuz,1 kasik zeytinyagi koyup kaynatilir.bir tepsiye de soguk su doldurulur.acilan hamur ilk once sicak suda 1 dakika kadar haslanip ardindan soguk suya atilir.suyundan arindirilan hamur pisirilecek tepsiye(tepsiye onceden 1 yemek kasigi tereyag atip eritilir)yerlestirilir.3 hamur ayni sekilde yerlestirilir ve aralarina erimis tereyag surulur.4.hamuru yerlestirmeden once hamura gerekli miktarla peynir konur ve kalan hamurlar ayni sekilde uzerine eklenir.ve borek firinlanmaya birakilir.afiyet olsun:)

0

öncelikle su böreğinin hamuru için
1 kilogram un, 7 adet yumurta, 2 tatlı kaşığı tuz, 10 yemek kaşığı katı tereyağ gerekir.
iç harcı için ise
1 kalıp orta yağlı beyaz peynir, 2 demet maydanoz gerekir. iç hazırcını hazırlamak için peyniri ve maydanozu bir kapta karıştırıp beklentin. daha sonra hamuru hazırlamak için, unu derin bir kaba aktarıp ortasını açın üzerine tuz serpiştirerek yumurtaları da kırdıktan sonra az miktar da su ekleyerek sert bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. daha sonra 39 dakika kadar hamuru dinlendirin.
büyükçe bir tencereye 7 veya 8 su bardağı su yerleştirin. üzerine de 1 yemek kaşığı tuz atın ve kaynamasını bekleyin. yine başka bir kaba da su koyarak bekletin. tereyağını tavada eritin daha sonra tepsiyi yağlayın. hamuru istediğiniz kadar parçalara ayırın . bu parçaları tepsiye yayın. yufkanın üzerinde erimiş yağı gezdirin. yufka parçalarını kaynayan suyun içinde 1 dakakia kadar kaynatıp çıkarın sonra soğuk suya batırın ve bekleyin tepsiye sermiş olduğunuz yufkaları haşlamadan tepsiye yayıp üzerine peynirli harcı dağıtarak dökün. peynirli harcın üzerine de yağ gezdirin.. daha sonra böreği ocağın üzerin de kısık ateş ile çevirerek pişirin.

0

birincisine kadar yumurta koyarsan o kadar beze elde edersin .bu nedenle diyelimki 8 katlı açacaksınız (4 alta 4 üste) o zaman 7 yumurta artı bir çay bardağı su ve tuz katılır ve önce bu dört malzeme güzelce çırpılır..yavaş yavaş un ilave edilerek kulak memesinden daha sert bir hamur elde edilir.yoğurulan hamur 8 eşit parçaya ayrılarak beze haline getirilir.üstü nemli bir bezle örtülüp 10 dakika dinlendirilerek açma işlemine başlanır.açılan her hamur geniş bir sofra bezinde yapışmamasına özen gösterilerek serilir.açma işlemi bitince fokur fokur kaynayan tencereye tek tek açılan hamurlar yavaşça konularak pişirilir.pişen hamur üste çıkınca alınıp soğuk su dolu kaba alınır.sonra üzerindeki suyu alınıp altı tereyağıyla yağlanmış tepsiye üst üste dengeli bir şekilde döşenir.dördüncü hamur da yerleştirilince içine harcı serpilir.kıyma-maydanoz ikilisi favorim olup peynir maydanoza da bayılırım.geriye kalan dört hamurda pişirildikten sonra döşenir ve ilk önce tepsinin alt tarafı ocak üstünde döndürüle döndürüle kızarması sağlanır. soğuduktan sonra diğer yönüne tereyağ sürülerek alt-üst edilir.yine pişirilir.dilimlenerek ikram edilir.

-1

hamirunu aciyon ve tepsiye katip firina atiyon oluyor

0

tamam sen bana sabır ver bana çok tatlı bir kız çocuğu var ben hala ders çalışıyorum bu kadar güzel bir insan var benim de bir kız çocuğu var ben hala ders çalışıyorum bu kadar çok tatlı bir kız çocuğu var ben hala ders çalışıyorum bu kadar çok iyi bir insan

1

yufkalar ıslatılarak yapılıyo oldukca zor yapılan bı borek ama cok lezzetlı

0

malzemeler
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1/2 su bardağı süt
1 tutam tuz
400 gram beyaz peynir
1/2 demet maydonoz
5 adet yufka
püf noktası : yumurta ve sıvı yağlı karışımı bolca kullanın
nasıl yapılır?
beyaz peynir ve maydonozu karıştırın
bir kasenin içerisinde yumurta ve tuzu çırpıp sıvı yağı ve sütü ekleyin
yuvarlak fırın tepsisini yağlayın ve en alt katmanına ilk yufkanızı kenarları dışarıdan sarkacak şekilde yerleştirin
kalan 4 yufkayı 4 eş parçaya bölün, sıvı yağ, tuz ve yumurta ile hazırladığını iç harcın içerisine atarak, tamamen harca bulanmasını sağlayın.
yufkaları ilk kat yufkanın üzerine gelişi güzel serin ve iç harcı tamamen bu kata koyun
kalan yufkaları harcın üzerini örtecek şekilde yerleştirinç en son ilk yufkanın kenarlarını tepsinin içerisine doğru kapatın ve yumurta yağ karışımını döküp yayın
buzdolabnıda 1 saat bekletin
dolaptan çıkardıgınız böreği dilimleyerek 190 derece fansız programda ısıtılmış fırında 40 45 dakika pişirin

0

ilk önce su böregi ile yapacagımız malzemeleri hazırlamalıyız yarım kilogram un bes yumurta bir tatlı kaşıgı tuz aldıgı kadar da su veririlir sıvı yag ve tereyag ic malzemeride yadım kilo yaglı peyniri istege göre de maydonoz ve tuz da katılabilir tabi ve sonra fırına verilmelidir

0

öncelikle malzemelerimizi hazırlarız ve önümüze bir masa çekip otururuz ondan sonra hamuru ince ince orta boyut açarız sonra bir tane tepsi alırız açtığımız hamur oraya koyarız ilk olarak sonra ocağın altını yakarız tavaya su koyarız ve açtığımız hamurları onun içine koyup pişiririz sonra gelip tepsiye bir sıra daha koyup üzerine peynir atıp bundan sonra hep aynı şekilde üst üste gideriz 4 gittikten sonra üzerine hamuru pişirmeden açtığımız hamuru üzerine sereriz ve kızartılmaya hazır olmuş olur ve akşam olur kızartılır akşam yemeğinde afiyetle yeriz

0

su bogreyinin iç malzemesi kıyma ya da peynir olabilir. bu iki malzemeye arzuya göre maydanoz da eklenebilir. su bogreyi eger kıymalı yapılıcaksa kıymalar onceden kavrulmalıdır

0

ben hamur açmada yardımcı olmasam da kaynamış suya hamurları atıp arkasından soğuk suya atıyorum. biz annem ablam ben üçümü yapıyruz su böreğini. annem hamuru açıyor ben suya atıp çıkarıyorum ablamda tepsiye diziyor böyleleikle hemeeen bitiyooor :)

0

oncelikle yufkaya ihtiyacımız var
kaynar suda yufkalarımız yumusatılır ve bir tepsiye dizilir
katlanır ve içine kıyma veya peynir atılır atıldıktan sonra fırına verilir ,
afiyet olsun

0

hamur ne kadar gerekliyse o kadar açılır sıcak suda haşlanır sonra direk soğuk suya alınır sonrada tepsiye dizip fırınılıyorsun

0

malzemeler:
- 5 su bardağı un
- 4 adet yumurta
- 2/3 su bardağı su
- 200 gram tereyağı
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
haşlamak için:
- 1,5 litre sıcak su
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
hamurları ve fırın tepsisini yağlamak için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
iç harcı için:
- 600 gram beyaz peynir
- 1 demet maydanoz
püf noktası:
hamurları,parçalanmaması için çok fazla karıştırmadan yeteri kadar haşlamaya özen gösterin.
pişirme önerisi:
oklava ile açıp haşladığınız hamurlar fırında da pişmeye devam edeceğinden kabarık ve kat kat ayrılan bir börek hazırlamış olacaksınız.böreğin aromasının yoğun olması için; 1 çay bardağı zeytinyağı yerine aynı oranda eritilmiş tereyağı ile hamur katlarını yağlayabilirsiniz.
nasıl yapılır:
1- unu oval bir karıştırma kabına eleyerek alın.tuzu ekleyin.unun ortasını elinizle havuz gibi açın.yumurtayı katıp,kenarlardan başlayarak un ve yumurtayı birbirine yedirin.
2- hamurun toparlanması için azar azar 2/3 su bardağı suyu ekleyin.yavaş yavaş toparlanan hamuru,mutfak tezgahınızın üzerine alın.avuç içinizle bastırarak sertleşip iyice özleşene kadar hamuru yoğurmaya devam edin.
3- hazırladığınız hamuru 10 eşit parçaya ayırın.mutfak tezgahınızın üzerini unlayın.hamur bezelerinin iki tanesini kullanacağınız fırının boyutundan biraz daha büyük olacak şekilde oklava yardımıyla incecik açın.
4- kalan sekiz adet hamur bezesini,fırın tepsinizin büyüklüğü ile doğru orantılı olarak açtığınız diğer iki adet hamur parçasına oranla biraz daha kalın olacak şekilde oklavayla açın.
5- açtığınız hamurları haşlamak için;derin bir tencereye sıcak su,tuz ve zeytinyağını aktarın.
6- kaynayan suya açtığınız hamurları birer birer ilave edin.sürekli kontrol edip bir kevgir yardımıyla parçalanmaması için yavaşca çevirerek yumuşayana kadar haşlayın.haşladığınız hamurları tel bir süzgecin üzerine alın ve sularının süzülmesini sağlayın.
7- böreğin iç harcı için;maydanozu incecik kıyın.beyaz peyniri sertliğine göre rendeleyin ya da bir çatal yardımıyla ezin.kıyılmış maydanozla birlikte harmanlayın.
8- fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın.firın tepsinizden daha büyük bir şekilde açtığınız hamur parçalarının bir tanesini tepsinin tabanına yazın.üzerini 1 çay bardağı zeytinyağının bir kısmı ile yağlayın.
9- hazırladığınız peynirli iç harçtan üzerine serpiştirin.fırın tepsinizin boyutuyla doğru orantılı bir şekilde açtığınız 8 adet hamur parçasını aralarını yağlayıp peynirli iç harç koyarak bu şekilde üst üste dizin.en altta kalan hamur parçasının fazla kısımlarını içe doğru katlayın.
10- firın tepsinizin boyutundan daha büyük bir şekilde açtığınız bir diğer haşlanmış hamur parçasını tepsinin en üst kısmına yerleştirin.dışarıda kalan kısımlarını elinizle tepsinin tabanına doğru ittirin.üzerini kalan zeytinyağı ile yağlayın.

0

çok zordur su böreği yapmak. denemeye bile korkuyorum açıkçası. incecik hamurunun iyi açılması gerekir ve bende de o yetenek yok valla.

0

un,su,yumurta,yağ ve peynir malzemeleri bunlar hamuru yuğurup acıyorsunuz sonrada kızartıyorsunuz geniş tavada :)

0

malzemeleri: 6 yumurta, 1 çay bardağı su ,1 yemek kaşığı tuz 
ele yapışmayan sıkı bir hamur için alabildiğince un

içi için:

 salamura köy peyniri veya herhangi bir peynir yarım kilo tereyağı maydanoz

haşlamak için:
su ve tuz
su böreği nasıl yapılır:
yapılışıyumurtalara suyu ekledikten sonra karıştırırız.karışınca unu ve tuzu ilave ederek sıkı bir hamur yoğururuz.bu hamurdan yumurtadan biraz büyük bezeler yaparız.12 tane beze çıkar.bezelerin üzerini hafif nemli bir tülbentle örter, yarım saat dinlendiririz.diğer tarafta rendelemiş olduğumuz peyniri ve ince kıydığımız maydanozu birbiriyle harmanlarız.başka bir tavaya yağı koyar eritiriz. yağ ve peynir hazır olur.dinlenmiş olan bezeleri un yardımıyla açarız.4 tanesini açınca genişçe bir tencerede kaynamakta olan suyun içerisine öncelikle tuz atarız. tuz olmazsa yufka parçalanır. sudan çıkmaz.sonra açtığımız yufkaları iki elimizle tutarak yavaşça suyun içine serer gibi bırakırız.tahta kaşıkla kenarlardan yufkanın üzerine su atarız ki yufka birbirine yapışmasın.islanan yufkayı hemen yanımızda bulunan soğuk su dolu kabın içine alırız.sonra elimizle fazla suyunu sızdırarak yağlamış olduğumuz tepsiye buruşuk bir şekilde yerleştiririz.soğuk su ılıklaşacağından 3 yufkada bir suyu değiştiririz. soğuk olmalı.4. yufkaya da aynı işlemi uyguladıktan sonra arasına peynirli karışımdan yayar, üzerine tereyağını gezdiririz. her 4 yufkada aynı işlemi yaparız (2 defa). tereyağını da bu işlemleri yapmak için göz kararı 3’e böleriz.en üst kısmada 4 yufkayı aynı şekilde serdikten sonra üzerini tereyağıyla yağlarız.pişerken kabarmaması için pişirmeden önce dilim dilim keseriz.200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yarım saat pişiririz.
afiyet olsun .

0

öncellikle malzemeleri ile başlıyalım

8 yumurta
2 cay bardagı su
2 yemek kaşıgı tuz
ve 500 gram un

su ile yumurtaları karıştırıp iyice karıştırdıktan sonra tuzu ekleyip az daha karıştırmalıyız unu da ilave edip güzel bir hamur elde etmeliyiz peynir ile maydonuzu da dogruyup bir köşeye koyabiliriz peynir ile maydonuzu karıştırıp onlarıda hazır hale getirip sonra bir tava alıp actıgımız hamurları yufka şeklinde acıp ısıtabiliriz olan yufkaları yavaş yavaş cıkarıp kırmadan suyun icine sokabiliriz sonra tüm yufkaları actıktan sonra bir tepsi icine tüm yufkaları koyabiliriz tabi 1 tane koyup icine peynir maydonuz koyup tek tek yufkaları yerleştire biliriz ve tüm her şey bitince 200 derece fırına koyup pişirmeye hazırlarız 45 dakika pişince yeter diye tahmin ediyorum icine sevgimizi katar isek su boregimiz daha güzel olur.

0

malzemeler:
altı yumurta, bir çay bardağı su, sıkı bir hamur için alabildiğince un için

içi için: salamura köy peyniri veya herhangi bir peynir yarım kilo tereyağ ve maydonoz
haşlamak için su ve tuz kullanınız.

hazırlanışı:
yumurtayı suya girdikten sonra karıştırırız karıştırınca karışınca unu ve tuzu ilave ederek sıkı bir hamuryoruz bu hamurdan yumurta yumurtadan biraz büyük bezeler yaparız 12 tane bezi çıkar belirleyin üzerine filmli bir tülbent örter yarım saat dinlendirse diğer tarafta rendelenmiş olduğumuz peynir ve ince kıydığınız maydonoz birbiriyle harmanlarız başka bir tavaya yağı koyar eritiriz o yağlı peynir hazır olur dinlenmiş olan bezelerinun yardımıyla açıyoruz dört tanesini açınca genişçe bir tencerede kaynamakta olan suyun içerisine öncelikle tuz atarsın tuz olmasa yufka parçalanır sudan çıkmaz sonra açtığımız bu kadarı kerimdir sürece var suyun içine sever gibi bırakırız tahta kaşık kenarlarda yufkanın üzerine su atarız ki yufka birbirine yapışmasın islam yufkaya hemen yanımıza bundan soğuk su dolu kabul için alırız sonra elimizde fazlasunuz sızarak yağlamış olduğumuz sebzeye burcu bir şekilde yerleştirirsin soğuk zorbalıkla işi canından üç galiba üç yufka da bir sürü değişiriz soğuk olmalı dördün yufkaya de aynı işlemlerden sonra arasına benimde kaçmaya yer yüzüne tl’ye gezdirirsin her dört yufka da aynı işlemi yaparız iki defa tereyağında bu işlemleri yapmak için göz kararı üçe böleriz en üst kısımda dört yufkayı aynı şekilde terlikten sonra üzerine tereyağlı’ya alırız pişirirken kaban olması için pişirmeden önce dilim dilim keseriz 200° fırında üzeri kızarıncaya kadar yarım saat pişiririz püf doktorlar yorduğunu da bunu sıkı bir hamur olması gerekiyordu bu konuma sen dikkat etmelisiniz duruma göre un ilave edebilirsin hamurlarınızı karı haşlarken tek tek aşamazsın her dört sırada bir kere iç acı koyma ve en üst kısmı güzelce yalamalısın biz özne mezelerinizi dinlendirdikten sonra kurumaması için üzenin amy bir bez bez earthmeye dikkat etmelisin tencere kaynar suyun içerisine tuz atma mısın

0

dışarıda satılan su börek lerinden gerçekten hiç haz almıyorum eğer gerçekten su böreğini güzel yapan bireyin birinde yediysem o zaman severim her börek gibi bunun da içinde yumurta ve hemen hemen aynı malzemeler kullanılmaktadır