0

arkadaşlar çok lezzetli bir tarihtir bu hemen malzemelerini not edin 6 su bardağı un birazcık 2 su bardağı oda sıcaklığında su ılık olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir peynir sucuk kaşar peyniri ve 1 paket kuru maya ya da yaş maya evet hemen yapımına geçelim arkadaşlar su tuz un ve mayayı karıştırıp bir hamur haline getiriyoruz hamurumuzda yarım saat kadar dinlendirdikten sonra servis tabağı büyüklüğünde hamurumuzu oklava yardımıyla açıyoruz daha sonra içine doğradığımız çocuklardan rendelediğimiz kaşar peynir lerden istediğimiz iç harcından koyuyoruz ve tavada önlü arkalı şekilde kızartıyoruz afiyet olsun

1

içli börek yapmak için öncelikle mayalı bir hamur hazırlanır. hazırlamış olduğunuz mayalı hamuru birkaç saat mayalanması için bekletiyoruz. hamur mayalandıktan sonra hamuru küçük ve eşit parçalara ayırıyoruz. ardından içerisine kullanmak için arzuya göre peynirli, patatesli ya da kıymalı bir harç hazırlayıyoruz.
hamurdan oluşturduğumuz bezeleri teker teker alarak bir servis tabağı büyüklüğünde yuvarlak şekilde açıyoruz ve yarısına hazırlamış olduğumuz harçtan ilave ederek hamuru yarım ay şekli vererek kapatıyoruz. kapattıktan sonra metal bir çay tabağı yardımıyla kenarlarını kesebilirsiniz bu sayede düzgün bir biçimde hamurlar birbirine yapışmış olacak.sonrasında ısıtmış olduğumuz tavada her iki yüzünü de güzelce kızartıyoruz ve tavadan alır almaz böreğin iki tarafını da güzelce tereyağı ile yağlayarak servis ediyoruz.

0

önce iç hazırlanır. herkesin istediğine göre çeşit ilave edilir. açılan yufkalı içine konur ve fırına verilir.