0

malzemeler 1 paket maya iki buçuk su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz 1 yumurta 1 yemek kaşığı toz şeker 1 çay bardağına yakın sıvı yağ 1 çay bardağı ılık süt 1 çay bardağı ılık su 100 gram tereyağı 56 dal taze fesleğen 100 gram kaşar peynir iki domates sivri biber 1 yumurta sarısı 100 gram beyaz peynir yapılışı unumuzu şekerimizi tuzumuzu ve maya mızı bir kapta karıştırıyoruz ortasını havuz gibi açarak su süt sıvı yağ ve yumurtayı ekleyip kıvam alana kadar yoğuruyoruz ele yapışmayacak şekilde olduktan sonra bir iki saat boyunca hamurumuzu dinlendiriyoruz sonra bezeleri ayırıp eşit parçalardan bezeleri ayırıp ortalarında bir miktar tereyağı yerleştiriyoruz sonra gezilerimiz açıp ince uzun şekilde yapıp kendi etraflarında dolayıp şeklini veriyoruz ortalarına rendelenmiş beyaz peynir ve kaşar birazcıkta kıyılmış fesleğen i koyup üzerlerine yumurtayı sürüp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişer ne kadar pişiriyoruz

0

fesleğenli ve sebzeli olan bir börek türü vardır ve oldukça güzel bir lezzete sahiptir. fesleğenli börek yapmak için gerekli olan malzemeler ise şu şekildedir.
4 adet yufka (isterseniz el açması da yapabilirsiniz yufkasını)
birer tane patates, kabak ve havuç
kaşar peyniri rendelenmiş olacak
az miktarda beyaz peynir
fesleğen, en az bir demet kadar kullanmamız gerekiyor.
2 tane yumurta
bir buçuk çay bardağı süt
yarım şişe soda
tuz ve karabiber

öncelikle fesleğenli böreğe başlamadan önce, böreğin sosunu hazırlamamız gerekiyor. bunun için de bir buçuk çay bardağı sütün içerisine yarım şişe soda, bir yumurtanın sarısı, eritmiş olduğunuz 50 gram kadar tereyağı ve tuz ile karabiberi güzelce çırparak sosunu hazırlıyoruz. ardından fırın tepsisinin içini güzelce yağlıyoruz ve 1 adet yufkayı yağlamış olduğumuz tepsinin üzerine seriyoruz. yufkayı sağdıktan sonra hazırlamış olduğunuz sosu üzerine fırça yardımı ile her yerine gelecek şekilde sürüyoruz. diğer yufkayı da elimizde parçalara ayırarak üzerine yerleştiriyoruz. sonrasında bu yufkanın üzerine de hazırlamış olduğumuz sostan sürüyoruz.
bu aşamalara geçmeden önce böreğin iç harcı hazırlamak için, kabak ve havucu rendeleyerek sıvı yağda kavuruyoruz. ardından üzerine tuz ve karabiber ilave ediyoruz. çok hafif diri kalacak şekilde kavurduktan sonra ocaktan alıyoruz ve içerisine ,haşlanmış ve rendelenmiş patates ayrıca beyaz ve kaşar peynirleri ilave ederek karıştırıyoruz. iç harcı da hazırladıktan sonra yufkanın üzerine eşit bir şekilde yayıyoruz. ardından kalan yufkanın birini parçalara ayırarak üzerine kapatıyoruz. yufkanın üstüne yeniden sosladıktan sonra en sona kalan bütün yufkayı da üzerine kapatarak en üstüne kalan tüm sosu döküyoruz. üzerine susam ve çörekotuda serperek önceden ısıtmış olduğumuz 170 derecelik fırında altı ve üstü güzelce kızarana kadar pişiriyoruz. böreğimiz ilk sıcaklığını attıktan sonra dilimleyerek servise edebiliriz.

0

fesleğenli ve peynirli börek tarifi için malzemeler;
hamurun yapımı için;
1 paket instant maya
iki buçuk su bardağı un
bir yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 yumurta
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
60 gram yumuşatılmış tereyağı
üzeri için;
50 gram kaşar peyniri
150 gram beyaz peynir
2 sivri biber
2 domates
1 yumurta sarısı
3 - 4 dal taze fesleğen
yapılışı;
un tuz şeker ve mayayı bir kapta karıştırın. ortasını havuz gibi açtıktan sonra su ayçiçek yağı süt ve yumurtayı ekleyip 5 dakika kadar yoğurun. ele yapışmayan a kadar yumuşak bir hamur elde ederek hamuru bezelere ayırın. her bir bezenin üzerine tereyağı parçaları yerleştirin.elinize hamurun üzerine yuvarlak incecik acını rulo şeklinde sarın ve kendi etrafında ve kendi etrafında dolayın. fırın tepsisine yağlı kağıt serin. tepsiye dizdikten sonra ortalarına hafif çukurlaştırın. üzerine yumurta sarısını sürün. rendelenmiş beyaz peynir kaşar peynir ve kıyılmış fesleğeni iyice karıştırıp hamurların ortasına koyun.domates ve biber dilimlerini yerleştirdikten sonra 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin ve servis edin.