1

şendul sarması yapmak için gerekli olan malzemeler 1 çay bardağı yoğurt
bir çay bardağı eritilmiş margarin
bir çay bardağı sıvı yağ
yarım çay bardağı su
2 çorba kaşığı sirke
tuz kabartma tozu
1 yumurta sarısı ve aldığı kadar un

iç harcı için 3 tane haşlanmış ve ezilmiş patates
sucuk, beyaz peynir ,maydanoz, tuz ve kırmızı pul biber

şendul sarmasının yapılışı ise şu şekildedir,
öncelikle haşlanmış ve ezmiş olduğumuz patateslerin içerisine peynir ,ufak ufak doğranmış sucuk ,ince kıyılmış maydanoz, tuz ve pul biberi geniş bir kapta karıştırarak iç harcı hazırlıyoruz.
hamurunu hazırlamak için de geniş bir yoğurma kabının içerisine sıvı yağ, eritilmiş margarin ,yoğurt, sirke, tuz ,kabartma tozu ve yarım çay bardağı suyu ilave ederek güzelce karıştırıyoruz. ardından azar azar unu eleyerek içerisine ilave ediyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz. kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettikten sonra hamurumuzu 15-20 dakika kadar dinlendiriyoruz. dinlenen hamuru ortadan ikiye bölerek parçaları teker teker merdane yardımıyla açıyoruz. açmış olduğumuz hamız ne çok fazla ilgi ne de çok fazla kalın olmalıdır. orta kalınlıkta bir hamur elde ettikten sonra içerisine hazırlamış olduğumuz patatesli ve sucuklu iç harçtan her tarafına eşit bir şekilde döküyoruz. sonrasında başından sonuna kadar rulo şeklinde sarıyoruz. hamurundan rulo haline getirdikten sonra iki parmak genişliğinde parçalar kesiyoruz ve üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra çörekotu ,haşhaş ya da susam dökerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin içerisine aralıklı olarak yerleştiriyoruz. diğer parçayı da aynı işlemleri uyguladıktan sonra tepsileri önceden ısıtmış olduğumuz 160 derecelik fırına veriyoruz ve altı ve üstü güzelce kızarana kadar pişiriyoruz. piştikten sonra servis tabağına alarak yemeye hazır hale getirebiliriz.

0

patates, peynir, sucuk, maydanoz, pul biber karıştırılır, yoğurt, sirke, tuz, margarin, tuz, sirke, kabartma tozu, su ve un karıştırılıp hamur yapılır, hamur kabarmaya bırakılır, 20 dakika sonra hamur bölünüp merdaneyle açılır. içine iç malzemesi konulur ve rulo şeklinde sarılır. üzerine yumurta sarısı sürülüp fırına koyulur.