0

bildiğim kadarıyla uyku saatleri çocuklar ve yetişkinler olmak üzere 2 ayrılır yetişkinler 5 ila 8 saat arası çocukların ise en az 8 saat uymaları gerekmektedir bu saatlerde uyuyan kişilerin daha rahat daha samimi oldukları anlaşılmaktadır bir yerden duyduğum söz ise yetişkin bir bireyin 8 saatten fazla olması o kişinin tembel vurdumduymaz kaygısız biri olduğunu anlatmaktaydi yani yetişkinler günlük 8 saatten fazla uyursa daha fazla yorulurlar çocuklar ise 8 saatten az uyurlarsa uykularını alamaz ve tüm gün boyunca uykulu bir şekilde gezerler

0

insanlar günde en az 8 saat uğurlar ve dinlenirler

0

uyku saatleri çalışılan işe göre değişkenlil gösterebilir. mesela ağır bir işte çalışan birinin günde 10 saat uyuması gerekir. ama normal olarak bildiğim günde 8 saat uykunun yeterli olduğudur..

0

yani insanlar bence 7-8 saat uyku uyumalı.günümüzde zaten uyku çok önemli zaten devamlı uykusuz kalırsa bir bünye hasta olabilir. zaten hastalığın başını çeken de uykusuzluk ve stres bazı insanların uykusu gelmesi prakten şurup alacak gidip eczaneden uyucak şahsen uyku bana haram oldu diyebilirim. ben 15 aydır doğru düzgün uyumuyorum her zaman 3 saatlik uykuyla kalıyorum. gerçekten de çok zor ve bu yüzden devamlı hasta olan bir insanım. eğer elinizde imkan varsa uyumayı tercih edin uykum gelmiyor diye bir şey yok. eğer kendinizi düşünüyorsanız mutlaka alacaksınız uykunuz gelmiyorsa da şurup alacaksınız dediğim gibi yani insan dinç kalmak ve sağlıklı kalmak istiyorsa uyuması lazım.

0

vallahi bu insandan insana değişir ama her zaman az uyumak insanı daha dinç yapar diye biliyorum. çok uyuduğunuzda çünkü baş ağrısı yapabiliyor ve uyuşuk bir durumda kalkabiliyorsunuz. o yüzden fazla uyumak çok yararlı değil bir insan vücudu 5 saat uykuyla yetinebiliyormuş öyle duymuştum bir yerde. gerçekten de öyle yani ben erken kalktıgim zamanlar daha dinçtim daha hareketliydim ama şu an evde olduğum için okumadığım ve çalışmadığım için çok uyuyorum ve çok uyuduğum için de baş ağrısı yapıyor ve bazen yorgun düşebiliyorum.

0

normal bir insan günlük ortalama 7-8 saatlik uykuyla durabilir ama bazi insanlar çok uyurlar örneğin ben çok yorulduğum zaman her gün uykum gelir.

0

insanların uyku saatleri bünyelere, işlerine ve yorgunluklarına göre değişiyor. kimisi 10 saat uyur anlamaz kimisi 5 saatte kendine gelir. genel olarak bir insanın 7 saat uyuması gerektiği uzmanlar tarafından kabul edilmiştir.