0

falafel yemeği orta doğu dünyasının en sevilen yemekleri arasında yer almaktadır. lübnan, filistin, israil gibi ülkeler de daha çok tüketilmektedir.
malzemeler
1 su bardağı nohut önceden ıslatılmış olacak
1\2 su bardağı galeta unu
2 yemek kaşığı kadar tahin
1 adet orta boy soğan
2 adet de yeşil soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet reyhan
1/4 demet kişniş
2 adet biber
2 yemek kaşığı susam
1/2 çay kaşığı kimyon
1/2 çay bardağı zerdeçal
1/2 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı çekilmiş karabiber
kızartma içinde, 1.5 su bardağı ayçiçek yağı gereklidir.
tahin sosu için,
4 yemek kaşığı tahin
1 tatlı kaşığı kadar limon suyu
2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 demet maydanoz
yapılışı ise,
kişniş, maydanoz ve reyhanın yaprak kısımlarını ayıkladıktan sonra soğanlarla birlikte incecik kıyın. kabuğunu soymuş olduğunuz soğanı iri parçalar halinde doğrayın.
ortadan ikiye kesmiş olduğunuz biberleri de kıyın. bir gün önceden bol suda ıslatılan nohutları, derin bir kaba alın. doğranmış yeşillikler, soğanları, biberi, tahini, galeta ununu, susamlı, kimyonu, zerdeçali, köri, tuz ve karabiberi işine ekleyin. bu malzemeleri mutfak robotu ile hamur olacak şekilde püre haline getirin. ayçiçek yağını tencere de kızdırın daha sonra hazırlamış olduğunuz falefel hamurundan parçalar kopartın ve bu hanurlara elleriniz ile şekil verin. falafel hamurunu kızgın yağda renk alana kadar kızartın. tahin sosu yapılışı için, süzme yoğurt, limon suyunu bir kasenin içerisin de karıştırın. daha sonra üzerine maydanozu ilave edin.

0

malzemeler
1 su bardağı haşlanmış nohut
yarım su bardağı köftelik bulgur
1 adet beyaz soğan
3 diş sarımsak
yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kişniş
1 adet büyük boy yumurta
2 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı susam
2 çorba kaşığı tahin
2-3 çorba kaşığı galeta unu
1 tatlı kaşığı tuz
yarım paket kabartma tozu
hazırlanışı:
bir kabın içine bulguru koyun ve yarım su bardağı sıcak su ile ıslatıp,10 dakika bekleyin.başka bir kabın içine bulgur ve galeta unu hariç tüm malzemeyi koyun ve robottan geçirin.hazırladığınız harcı bulgurun içine ekleyin.daha sonra galeta unu ekleyip 1-2 dakika yoğurun.buzdolabında yaklaşık 2 saat dinlendirin.ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle yuvarlak şekil verin.bol kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartın.falafeli,sarımsaklı yoğurt eşliğinde sıcak servis yapın.

0

lübnan lezzeti olan falafel, leziz tadını nohut, yeşillik ve kuru baharattan alır. çıtır bir kaplaması olması adına derin yağda kızartılan nohut köftelerini fırında da pişirebilirsiniz.

vejetaryenlerin bile afiyetle yiyebileceği bir lezzet falafel.

falafel tarifi için malzemeler

1 su bardağı nohut
(önceden ıslatılmış)
1 su bardağı galeta unu
2 yemek kaşığı tahin
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet yeşil soğan
1 demet maydanoz
1/2 demeet reyhan
1 demet kişniş
2 adet biber
1 yemek kaşığı susam
1/2 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber (taze çekilmiş)

kızartmak için : 1,5 su bardağı ayçiçek yağı
tahin sos için : 4 yemek kaşığı tahin
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı süzme yoğurt

falafel püf noktası : hazırladığınız falafel köftesini vaktiniz varsa buzdolabında beklettikten sonra derin yağda kızartın

falafel nasıl yapılır?

taze kişniş, maydanoz yaprak kısımlarını ayıklayın

soğanlarla birlikte incecik kıyın. kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı iri parçalar halinde doğrayın

ortadan ikiye kesip çekirdeklşerini çıkardığınız biberleri ince ince kıyın

nohutları derin bir karıştırma kabına alın

tüm malzemeyi mutfak robotunda özlü bir hamur olacak şekilde püre haline getirin

ayçiçek yağını derin bir tencerede kızartın

falafelleri kızgın yağda renk alana kadar kızartın. falafeliniz hazır

0

ortadoğu yemeği olarak bilinir falafel. 1 su bardağı haşlanmış nohut yarım su bardağı köftelik bulgur. 1 baş soğan 3 diş sarımsak yarım demet maydanoz az kişniş bir yumurta iki tatlı kaşığı kimyon biraz kırmızı biber biraz pul biber biraz da karabiber. alabildiğince tuz.
önce bulgur su ile ıslatılır 10 dakika beklemeye alınız. diğer malzemelerin tümü robottan geçirilir. daha sonra bütün malzemeleri karıştıralım. sonra yoğuralım elle birkaç dakika daha sonra yaklaşık 2 saat kadar dinlenmeye bırakalım. dinlenmeden sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil verelim kızgın yağda kahverengi oluncaya dek ara ara çevirip kızartalım. afiyet olsun:)

0

bir nevi nohut köftesi de denilebilir.haşlanmış nohut ,köftelik bulgur , soğan , maydanoz , baharatlar özellikle kişniş , sarımsak ve yumurtayla...

0

falafel. vegan yemeği olarakta bilinir. haşlanmış nohut, ince bulgur, galeta unu, yumurta ve tabi ki nohuta çok yakışan tahin kullanılır içeriğinde. bulgur ıslatılır, haşlanmış nohut, maydanoz, tahin, kimyon, susam, soğan, sarımsak, karabiber, tuz ... hepsi rondodan geçirilir. en son bulgur ve galeta unu konulur. biraz yoğrulur. kızgın yağa ceviz büyüklüğünde bu harçtan atılır. ve isteğe bağlı olarak dürüm gibi ya da sarımsaklı yoğurda batırılarak yenilir.

0

nohut ile yapılır bir mezedir sarımsak pul biber maydanoz falan da lazım

0

kusura bakmayın felsefe olarak algıladım bu yemeği ne ksdar bilemesem de harika yemek olduğuna eminim

1

felsefe yunan medeniyetinde ortaya çıkmış insanların bilgi arayışı içerisinde olduğu dönemlere tekabül etmektedir. felsefe özgür yani fikirlerin ozgurce aktarilabilen medeniyetlerde daha hızlı yayılmıştır. felsefenin ilk kurucularından olan ilk filozof talestir felsefe bilgi sevgisi anlamına gelir ve arapçada hikmet anlamına gelir. felsefe ortak bir dil gibi görülebilir. düşünce dilidir. şöyle düşünün ki mesela bir inşaattasınız ve herkes farklı dilde konuşuyor ama hedef ve yöntemler aynı insanlar anlaşabiliyor felsefede bu şekildedir. insanlar her türlü anlaşabilir. bu yüzden delsefe harikadır.

0

daha önceden him duymadım ama emınımkı güzel bişeydir

0

falafel yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktaları bir gece önceden ısıtılmıs 1 su bardagı nohut yarım su bardagı galeta unu iki yemek kasıgı tahin bir tanede kuru sogan yarım kilo maydonoz yarım demet reyhan iki tane yesil biber bir tutam kişnis iki yemek kasıgı susam yarım cay kasıgı zerdecal yatım cay kasıgı kimyon yarım cay kagısı köri yarım cay kasigi karabiber bir catiy kasıgı tuz falafel yaparken geerekn malzemelerdir füf noktası ise malzemelerin sirasılyla yapmak ve bir malzemenin ne fazla ne de az koyulması

0

falafel ilk defa duyuyorum tadı nasıl acaba

0

falafel yapmak için en başta nohuta ihtiyacımız vardır.nohut protein değeri olarak yüzksek lezzetli baklagiller arasında yer alır ve ucuzda sayılır.mohıtu aynı kuru fasulye gibi bir gün önceden suya koyup bekletmeniz yani dinlendirmemiz gerekli ki hem daha çabuk pişsin hemde daha yumuşak be lezzetli olsun.bekletilen nohut haşlanır ve kah ezme şeklinde kah tane tane olarak karabiber zeytin yağı kırmızı biber ve limonla birlikte sunulan bir arasıcak yemektir.beğeneni çoktur ben çok beğenmiyorum ama merak ettiğim tek yemek nohut döner.hatayda nohutu ezip döner olarak veriyorlarmış bi ara denemem lazım.yiyen varsa tavsiye ede mi acaba?

0

bu soruyu arda şefe sorabiliriz, ilk kez ondan duymuştum.

0

falafelin içine nohut girdiği için önemli olan kısım nohutun piştiği kıvamıdır. ne çok pişmiş olması gerekir ne de hiç pişmemiş. işte gereken şey o kıvamı tutturmak. nohut veya fasulye gibi baklalar bir gece öncesinden suda bekletilir. içindeki nişasta kıvamının azalması ve pilirildiği vakit güzel , kıvamında pişmesi için. bu yüzden falafel içinde nohutlar bir gün öncesinde suda bekletilir. diğer gün kıvama gelinceye kadar haşlanır. bu şekil yaparak daha lezzetli hale gelebileceğini düşünüyorum.

1

yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta nohutun bir gece önceden ıslatılmasıdır bu sayede nohutun gazı ve nişastası çıkmış olur

0

falafet köftesi yaparken dikkat etmeniz gereken en onemli nokta nohutun bir gece onceden ısıtılmasıdır. bu sayede nohutun gazı ve nişastası cıkmış olur

0

bilmiyorum ama sanırım google a yazarsan buyursun kardeşim

0

bir su bardağı nohut (bir gece önceden ıslatılmış)
birikiyor su bardağı galeta unu, iki yemek kaşığı tahin, bir adet orta boy kuru soğan bir git 110 birgül iki demet maydonoz, 1.02 demet reyhan, 1 ÷ 4 demet kişniş iki adet jel yapan fena biberi iki yemek kaşığı susam bir çay kaşığı kimyon bir çay kaşığı zerdeçal iki çay kaşığı curry bir çay kaşığı tuz iki çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber.1:30 su bardağı çiçek yağı
susu için: dört yemek kaşığı tahin, bir tatlı kaşığı limon iki yemek kaşığı süzme yoğurt, iki demet maydonoz ince kıyımmış
yapılış:taze kişniş, maydanoz ve reyhanlı yaprak kısmını ayırdıktan sonra taze soğanlarla birlikte incecik kıyın. kabuğunu soyduğumuz kuru soğanı iri parçalar halinde doğrayın .ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarfığınız jalaprno biberleri ince ince kıyın. bir gece önceden islattığımız nohutları, derin bir karıştırma kabına alın.doğranmış tüm yeşillikleri, kuru ve taze soğanları, jale pena biberleri, tahin, galeta unu, susam, kimyon, zerdeçal, köri, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberleri ekleyin. tüm malzemeyi mutfak robotu ya da bilendir da özlü bir hamur olacak bir şekilde püre haline getirin. ayçiçek yağ mı derin bir tencerede kızdırın. hazırladığınız falafel hamurundan parçalar kopartın. çelik bir kalıp yardımıyla da elinizde yuvarlayarak şekil verin. falafelleri, kızgın yağda renk alana kadar kızartın. dış kısmı çıtır, iç kısmı hafif yumuşak şekildr bırakınız.

0

lübnan mutfağına ait bir yemektir.lübnan köftesi olarakta bilinir.
malzemeler ;
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet orta boy soğan
2-3 diş sarımsak
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı karbonat
yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
sıvıyağ
falafelin yapılışı ;haşlanmış nohut sarımsak ve soğanın ayıklayıp yıkanmış maydanoz rondodan geçirin ve yoğurma kabına alın .daha sonra üzerine 1 adet yumurta kırıp un ,karbonat ,kimyon ,karabiber ve tuz ekleyerek iyice yoğurun.yoğurduktan sonra yaptığımız harcı bir saat kadar buzdolabında bekletin sonra hangi ceviz büyüklüğünde olacak şekilde kopararak yuvarlayın.daha sonra yaptığımız bu yuvarlakları tavadaki kızgın yağda kızdırın ve servis edin.